Diskussion:Søren Espersen

  Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
  Folketinget Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Folketinget, et forsøg på at koordinere oprettelsen af folketingsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
  Denne Wikipedia-artikel er omtalt i følgende kilde(r):
  • Lars Fogt (7. januar 2013). "Wikipedia gav hele Folketinget karantæne for 'hærværk'". B.T.

  Søren Espersen er blevet kendt for en meget muslimkritisk retorik

  Det er lidt svært at bedømme, men strengt taget er der vel tale om en islamkritisk retorik. --Heelgrasper 11. jul 2007, 19:18 (CEST)

  Det skal ikke være nogen hemmelighed at min personlige aversion mod manden gør det mere end almindeligt svært for mig at skrive nogenlunde neutralt. Så lad os bare skrive islam-kritisk, selv om jeg synes det er noget af en eufemisme :-) --Rasmus81 11. jul 2007, 19:26 (CEST)
  Forskellen består jo i, at muslimer er tilhængere af islam - altså hhv. personerne og religionen. Præcis som med kristne og kristendom. Det mest beskrivende må være, at han er kritisk over for religionen - og ikke bare dens tilhængere. --|EPO| 11. jul 2007, 19:28 (CEST)
  Det er rigtigt også her at skelne mellem islam og muslimer. En wiki-artikel må ikke være polemisk; derfor vil det "mest beskrivende" måske være at karakterisere SE som en der er kendt for stærkt kritisk retorik overfor Islam og muslimer.--Staunited 11. jul 2007, 19:47 (CEST)

  Søren Espersens bånd til Israel[rediger kildetekst]

  Jeg vil gerne høre hvad folk siger til, at man nævner Søren Espersens familiære tilknytning til Israel. Det er ikke noget han selv lægger skjul på. Jeg mener den kan være af relevans i artiklen, men hvad siger folk? --Rasmus81 30. jan 2008, 18:16 (CET)

  Jeg synes det er i orden, men du skal bare huske at nævne det på en ordentlig måde. Det skal helst ikke lyde eller virke overlagt.

  Søren Espersens datter er gift med en Israeler der hedder Eyal og dette burde måske sættes i en bedre kontekst.

  --Bennyman 30. jan 2008, 18:25 (CET)

  Nej, fair nok, det skal ikke lyde som om han mener hvad han gør, udelukkende fordi han har familiær tilknytning til Israel, synes bare det burde nævnes, så kan folk jo selv danne deres egen holdning til hvad han siger på baggrund af de oplysninger. mvh --Rasmus81 30. jan 2008, 18:30 (CET)
  (Du skal helst ikke rette i tidligere diskussionsindlæg, men skrive et nyt nedenunder det sidste, bare en venlig opfordring.) Efter 30 sekunder på søren Espersens hjemmeside står det klart, at han er jødisk gift og har en jødisk svigersøn. Det behøver man ikke gå i detaljer med. At der står han har nær tilknytning til Israel og en efterfølgende henvisning til hans hjemmeside er nok for mig. --Rasmus81 30. jan 2008, 18:40 (CET)

  Personinformation[rediger kildetekst]

  Synes personinformationerne går lige vel tæt på. Synes det var et fint kompromis at skrive, at Søren Espersen har familiær tilknytning til Israel. Vi behøver vel ikke blande hans kone ind i det. Slet hendes navn efter min mening. --Rasmus81 30. apr 2008, 18:08 (CEST)

  Referencer til sorenespersen.dk duer ikke[rediger kildetekst]

  Referencerne 4, 5 og 6 findes ikke på sorenespersen.dk. De burde opdateres eller fjernes. (Skrev 90.185.81.178 (diskussion • bidrag) 19. jun 2009, 10:56. Husk at signere dine indlæg.)

  Sidste afsnit skal omformuleres - er hermed gjort[rediger kildetekst]

  Ang. de tidligere indlæg om S.E.'s bånd til Israel og jødiske grupper - både politisk og familiært, så sprang følgende afsluttende afsnit i øjnene:

  "Søren Espersen har selv nære bånd til Israel hvorfor han er jødisk gift med Yvette Kim Fay"

  Rent sprogligt ser det ud som om han er jødisk gift FORDI han har nære bånd til Israel!?! Dette er for mig at se rent volapyk. Hvis der er en sammenhæng er den sandsynligvis snarere omvendt (han støtter Israel pga. familiære bånd) Jeg ændrede det til det lidt mere "neutrale"

  "Søren Espersen har selv nære bånd til Israel og er jødisk gift med Yvette Kim Fay"

  Endeligt behøver der ikke nødvendigvis være en kausal (årsags)sammenhæng mellem at være jøde/jødisk gift og støtte Israel. Jeg valgte ikke at fjerne informationen om hans ægteskab, men mener at dette hører hjemme i biografiske oplysninger - ikke i politiske synspunkter. Med mindre nogen kan finde belæg (citater etc.) for sammenhængen mellem ægteskab/familie og sympati for Israel. Mojowiha 13. jul 2010, 12:50 (CEST)

  Fixa bilder[rediger kildetekst]

  Det kan vare godt til at byte navn på Category, nu "Sören Espersen". --Janwikifoto 9. jun 2011, 01:46 (CEST) (Sverige)

  Krim[rediger kildetekst]

  Under 'holdninger' borde det stå något om att Espersen i mars 2014 tyckte att folkeafstemningen på Krim borde respekteras.[1]. Denna pro-Putin-linje förenar DF med franska FN och skiljer dem från svenska SD. --LA2 (diskussion) 4. maj 2015, 03:00 (CEST)Reply[svar]