Spring til indhold

Diskussion:S-togskollision Hundige

Sidens indhold er ikke tilgængeligt på andre sprog.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Bane Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Jernbaner, et forsøg på at koordinere oprettelsen af jernbanerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Elektrofører eller lokomotivfører? Elektrofører var på tidspunktet en stillingsbetegnelse (ligesom motorfører havde været det), ikke en funktion. Den, der betjener trækkraft (også S-tog) er lokomotivfører. DSBs egen meddelelse bruger i øvrigt slang-betegnelsen "lokoføreren". --John 26. feb 2005 kl. 12:13 (CET)

Jeg påberåber mig ingen speciel sagkundskab i dette emne – og da slet ikke mht. hvad der er sket i Danmark siden 1975. Men da S-tog ikke har lokomotiver, faldt det mig ikke ind at de kunne have lokomotivførere.

Sebastjan 26 feb. 2005 kl. 12:25 (CET)

Din logik er for så vidt uangribelig; det er banens måske ikke helt. Føreren af IC3 tog er også lokomotivfører. Kunne hænde jeg skulle prøve at få skruet en artikel sammen om emnet.

--John 26. feb 2005 kl. 16:20 (CET)