Diskussion:Scientisme

  Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
  Filosofi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Filosofi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af filosofi-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
  Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


  I det første afsnit bruges ordet "religiøse" på en yderst tvivlsom måde. En af hovedpointerne med scientisme er faktisk, at den er antireligiøs.

  De to mellemste afsnit udtrykker en personlig holdning til scientisme og har som sådan ikke noget at gøre i en artikel på Wikipedia.

  Det sidste afsnit ser rimeligtt ud, men kunne trænge til en sproglig revision.

  --Troels Nybo 11. okt 2004 kl. 10:34 (CEST)

  Scientisme bruges af forskellige folk i forskellig betydning. Jeg plejer at bruge det om den måde mange lægfolk behandler naturvidenskabelige modeller som visse religiøse fundamentalister behandler religiøse dogma, uden den distance til modellerne der ellers ligger i den naturvidenskabelige metode. Det kan være det som ligger i den første afsnit(og i navnet "videnskabstro" som jeg ikke har hørt før). --Per Abrahamsen 1. sep 2005 kl. 20:39 (CEST)

  Jeg mener ikke at man kan sige at Poppers begreb her var antireligiøse, det ville netop være at sige at videnskab er antireligiøs og netop i dette moment bliver den til scientisme. Jeg mener derimod at begreberne scientisme/psykologisme/positivisme er et udtryk for en slags overtro som er funderet i en tro på at megen viden giver en højere indsigt. Således er scientisme et begreb som kan anvendes i en videnskabelig sammenhæng, men når begrebet fx anvendes i en teologisk sammenhæng bliver der talen om meta-sceintisme. :-) --87.59.237.40 20. mar 2010, 08:30 (CET)

  Start en diskussion om Scientisme

  Start en diskussion