Diskussion:Skizofreni/Arkiv 1

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
ArkivDette er en side med arkiverede diskussioner fra Diskussion:Skizofreni.
Ønsker du at genoptage en arkiveret diskussion, skal du flytte den tilbage til diskussionssiden.


Uden overskrift 1[rediger kildetekst]

Det er rigtigt at nogle mener, at serotonin også har en betydning ved skizofreni, men det er ikke tilstrækkeligt underbygget, at der er en DIREKTE betydning.

Langt mere spændende teorierne om glutamat-receptorerne, selv om dagens målemetoder heller ikke kan bevise dem.

Jo, godt nok er det ikke bevist, men det er der jo sådan set intet der er, i forhold til hvad der forudsager skizofreni... Jeg ville mene at dopamin-teorien burde blive stående af historiske grunde, og som forklaring for hvordan man fandt frem til seratonin-teorien. Men jaja, jeg skriver et bedre afsnit når jeg er færdig med eksamner og har tid. -- Brother Dysk 12. maj 2005 kl. 00:45 (CEST)

Uden overskrift 1[rediger kildetekst]

Følgende er slettet. Jeg har ikke kunnet finde grundlag for udsagnene. Der er ingen kilde og en sammenhæng med skizofreni nævnes ikke i sundhedsstyrelsens referenceprogram for skizofreni. Hvis der skulle vise sig at være et egentligt grundlag for udsagnene skal de selvfølgelig genindsættes i artiklen:

=== Fysiologiske faktorer ===
Klinisk erfaring har vist at skizofreni er en tilstand der overvejende forudsætter hypermobilitet. Forvrængning af sanseopfattelse, oftest som følge af smerteoverfølsom hørelse eller APD spiller i de fleste tilfælde også en rolle.Nyverden 18. okt 2009, 18:12 (CEST)

Afsnit fjernet[rediger kildetekst]

Følgende er slettet fra artiklen[psykologiske faktorer]. Det burde måske flettes ind igen hvis det blev lidt mere underbygget? Eller forsynet med kilden?

En vigtigt faktor, som for det meste er overset, er sindet tilstand. Tilstanden i sindet er skabt af tidligere oplevelser fra livet. Nogle oplevelser "tør" vi godt opleve - det vil sige mærke alle følelserne i situationen, mens andre oplevelser "gemmes" i sindet, da oplevelserne er for barsk. Det er summen af disse "gemte" oplevelser som er med til at påvirke sindet og dermed hjernens kemi. - Fnielsen 30. okt 2005 kl. 13:51 (CET)
Jeg tror at forfatteren har forsøgt at henvise til sårbarheds-stress modellen med det afsnit. Det er en almindelig brugt model, som til dels kan formuleres som det ovenstående. Det er klart at der skal bruges en kilde, men også at det kan formuleres på en mere korrekt måde (JE 21. jun 2010, 11:01 (CEST)).