Diskussion:Slør (mekanik)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Slør må være flertydig: 1) Mekanisk 'slup' som beskrevet i artiklen og 2) Hovedpåklædning, som i brudeslør. Er de to betydninger ikke nogenlunde lige 'prominente', således at flertydigheden bør være i hvodartiklen? -- Poul G

  • Slør er den bevægelighed, der nødvendigvis må være i f.eks. et gear, et leje eller en kobling.

Ordbogsdefinitionen (Politikkens store nu dansk) er: "et mellemrum mellem dele i en mekanismesom som er opstået pga. slid, og som giver uregelmæssig gang". Dvs. bevægelig udover nuværende definition.

  • Sløret skal være så lille som muligt, men hvis det bliver for lille så kan det sætte sig fast og det kan være svært at snøre.

Det er noget vrøvl. (men sjovt :)

Titlen burde være Slør (mekanik), efter min mening. --Leo Laursen 23. jan 2007 kl. 07:56 (CET)

Det lyder udemærket, og det ligger den under nu. --Glenn 23. jan 2007 kl. 21:13 (CET)


Er slør det der opstår på grund af slid og måske uønskeligt, mens frigang er planlagt eller beregnet? -- Mvh PHansen 23. jan 2007 kl. 21:48 (CET)

Ja og nej. K.E. Løgstrup siger at almindelige ord har en bred vifte af betydninger, og at den mere præcise mening bestemmes udfra konteksten. Fagord derimod er entydigt definerbare. Problemet med denne ordbogsartikel, er at både slør og frigang benyttes i dagligsproget, samtidig med at de i faglig kontekst også bruges som fagord. Efter min mening bør indledningen - hvis vi da overhovedet ønsker ordbogsartikler - være en generel ordbogsdefinition. Derefter bør så følge afsnit med eksempler på sammenhænge hvori ordet bruges, og evt. en nærmere præciseret definition for pågældende kontekst. --Leo Laursen 24. jan 2007 kl. 13:57 (CET)