Diskussion:Slaget ved Fort Eben-Emael

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
2. Verdenskrig Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt 2. Verdenskrig, et forsøg på at koordinere oprettelsen af 2. verdenskrig-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Fra artiklen:

"Radiostilheden betød også, at de ledende officerer ikke kunne få besked om at slæbetovet på et af svæveflyene var bristet, hvilket tvang svæveflyet til at lande i Tyskland.[1] En anden pilot på et andet svævefly udløste sit svævetov for tidligt, og kunne ikke lande i nærheden af målet.[20] Begge svævefly indeholdt tropper fra Granit-gruppen, der skulle angribe Fort Eben Emael, så den gruppe var mindre end forventet. Da premierløjtnant Witzig befandt sig i et af de to fly betød det også at ledelsen af gruppen overgik til den næstkommanderende, da Witzig blev tvunget til at lande."

"Trist" således at undgå at risikere liv og lemmer i kamp.

og lidt kildekritik burde måske give tvivl på om nogen tyskere hed Witzig.80.198.101.100 13. okt 2013, 01:38 (CEST)