Diskussion:Sol-klima-teorien

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Fysik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fysik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fysik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret, kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Er der nogen særlig grund til den usædvanlige skrivemåde, “Sol-Klima”? I modsat fald vil jeg omdøbe til “solklima”.--C960657 22. jun 2008, 12:29 (CEST)

Det ser umiddelbart ud til, at bindestregen bruges pr. konvention men ikke det store K.--C960657 7. jul 2008, 20:39 (CEST)
Noget kan tyde på at der er tale om en "og"-bindestreg, dvs. at det handler om solen og klimaet som to ligestillede led. På engelsk skriver man sun-climate theory, ikke "sun climate theory". Jf. hjerte-lunge-maskine, natrium-kalium-balance, mave-tarm-system. Disse skrives dog også uden bindestreger. Jeg kan ikke finde nogen eksempler i retskrivningsordbogen. Artiklens titel er under alle omstændigheder ikke dækkende, så jeg flytter til sol-klima-teorien. Det virker som et specifikt dansk navn. På engelsk er det typiske navn solar variation theory, som ikke har en selvstændig artikel i Wiki, men er omtalt i afsnit under en:solar variation og en:global warming.--Casper 24. jan 2010, 01:34 (CET)