Diskussion:Solvang Kirke

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kirker Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Kirker, et forsøg på at koordinere oprettelsen af kirkerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Dobbelte kirkeadresser (flyttet fra brugerside)[rediger kildetekst]

Hej Jan.
Omkring din fastholden ved, at Solvang Kirkes Adresse er Remisevej 10-12, bør vi tage en principiel diskussion angående hvad kirkeartiklerne handler om:
Er det fortrinsvis kirkebygningen, der skal omtales?
Er det kirkekomplekset, altså kirkebygningen plus de tilstødende faciliteter?
Skal vi også have toiletbygningen og graverens faciliteter med - og præstegården?
I så fald er vi nødt til at have differentierede adresser.
- men når det handler om en kirkebygning, kan den kun have én adresse, ét husnummer, og det nummer fremgår af bygningens BBR-meddelelse.
Solvang Kirke vælger at bruge dobbelt husnummer til kirkekomplekset, og det er da fint nok, det er der flere andre kirker, der gør, det kommer blot ikke Wikipedias kirke(bygnings)artikler ved, adressen må specifikt være knyttet til den i artiklen beskrevne kirkebygning.--Kort til kirken 26. okt 2010, 17:16 (CEST)

Da vejen hvor kirken ligger på fik nyt navn fik man jo af kommunen at ved at man lå på remise vej 10-12. BBR er jo ikke det et adresse register men et selvoplyst bygningsregister. Ser man på Solvang Kirke kan man ikke skelne husnumre på nogen måde.
Men diskussioner om enkelte artikler skal stå på artiklens side og principelle diskussioner skal foregå på brønden--Jan Friberg 26. okt 2010, 21:11 (CEST)

Du tager helt fejl vedr. BBR-meddelelsens adresser. Det er korrekt, at oplysningerne om bygningerne er selvoplyste, men tildeling af adresser og husnumre er ene og alene en kommunal opgave, som overordnet bliver kontrolleret af Erhvervs- og Byggestyrelsen, se https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=129786, §3b, og denne adresse bliver indsat i den pågældende bygnings BBR-meddelelse og er ikke til diskussion. --Kort til kirken 26. okt 2010, 22:14 (CEST)

Til det første spørgsmål: Kirkeartikler handler imho om både kirken selv og dens naturligt tilhørende bygningskompleks (kapel, konfirmand- og menighedsrum etc.) Mht. adressen forekommer det mig naturligt, at vi benytter, hvad der er gængs, og hvad kirken selv oplyser. --Sir48 (Thyge) 6. nov 2010, 12:06 (CET)
Jeg mente ellers, at alle oplysninger på wikipedia så vidt muligt skulle være verificerbare. Alle kirkeadresser på Wikipedia er verificeret korrekte – på nær Solvang Kirkes, og skulle verifikationen gå efter, hvad kirken selv oplyser, går det da helt galt, 372 menighedsråd har opgivet en forkert kirkeadresse til sogn.dk. Jeg forstår stadig ikke, hvorfor de adresser, der via BBR-registeret er givet til kirkebygningerne, ikke er gode nok til wikipedia. Jeg kan se, at jeg ikke kommer videre i denne diskussion, så dette er mit sidste indlæg her. --Kort til kirken 6. nov 2010, 17:08 (CET)
Kompromisforslag indkommet på Landsbybrønden - kommentér venligst.--Kort til kirken 7. nov 2010, 14:30 (CET)