Diskussion:Spar Nord Bank

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Aalborg Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Aalborg, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Aalborg-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Vigtig beskrivende tilføjelse, som der bør fremgå af artiklen: Banken fik i starten af 2019 status som SIFI-Institut. Bankens bank- og realkreditprodukter omfatter et sortiment af finansielle løsninger til private samt små- og mellemstore virksomheder. Dertil kommer leasingydelser via Spar Nord Leasing og ejendomsadministration af ejer-, andels- og udlejningsejendomme i Spar Nord Ejendomsadministration.

Tilføjelse omkring bankens forretningsmodel: Kernen i Spar Nords forretningsmodel er begrebet ”udefra-og-ind”. Spar Nord består af lokale enheder med stor selvbestemmelse på områder som kundebetjening, markedsbearbejdning og medarbejderforhold. Filosofien bag forretningsmodellen er, at det er kundernes krav til de decentrale kundevendte enheder, der skal være styrende for arbejdet i de centrale support- og udviklingsfunktioner. På kreditområdet arbejdes der med central styring og overvågning. (Skrev Spar Nord (diskussion • bidrag) 7. maj 2019, 11:29. Husk at signere dine indlæg.)

SIFI (Systemisk vigtige finansielle institutter) er ikke er begreb der i andre bank-artikler bliver lagt vægt på, generelt bruges der ikke meget plads på at beskrive markedsandel. Tekst om produkter og forretningsmodel kommer meget let til at ligne reklame, så det vil jeg fraråde. Tillgængæld vil jeg anbefale at du får skiftet dit brugernavn. --Kjeldjoh (diskussion) 7. maj 2019, 11:53 (CEST)[svar]