Diskussion:Stjernegenerationer

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Fysik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fysik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fysik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret, kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Normalt er en wiki-artikel navngivet i ental, men når det drejer sig om Stjernegenerationer og Stjernepopulationer, er entalsformen sjældent benyttet i faglitteraturen, medmindre man taler om en bestemt generation ("2. generations stjerner er/har/findes/...") og tilsvarende om en bestemt population.

Af denne årsag har jeg valgt at navngive artiklen i flertalsformen.

Den bør heller ikke opdeles i to selvstændige artikler, idet der er et betydeligt - omend oprindeligt ret tilfældigt - sammenfald mellem stjernegenerationer og stjernepopulationer.

Jeg har oprettet siden som "Stjernegenerationer" med REDIR fra Stjernepopulationer og for en god ordens skyld også fra "Stjernegeneration" og "Stjernepopulation" - uanset hvilket navn man vælger som REDIR, kan man argumentere sagligt for at det burde have være modsat; der findes ikke en absolut rigtig løsning.

Hvis en purist skulle mene, at artiklen skal opdeles i to selvstændige artikler, skal dette debatteres og begrundes fagligt meget stærkt her på diskussionssiden - kan man ikke give en solid begrundelse for en opdeling, samler jeg artiklerne igen og videresender diskussionen herom til "de højeste autoriteter" :-D John.St 17. sep 2011, 12:35 (CEST)

Der var nu ikke megen grund til at ændre interwiki fra Metallicity til Stellar_populations, idet: Metallicity (Redirected from Stellar populations), men skidt, det er mere korrekt :-D John.St 19. sep 2011, 22:48 (CEST)

Det kunne jo tænkes at redirecten på et tidspunkt blev ændret uden at vi opdagede det.. :) --Palnatoke 19. sep 2011, 23:52 (CEST)
Sandt nok - man ved aldrig med de dersens udensogns skribenter :) John.St 23. sep 2011, 07:36 (CEST)