Diskussion:Svoboda

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Ukraines flag Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Ukraine, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Ukraine-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Om navnet på partiet[rediger kildetekst]

På ukrainsk hedder partiet Всеукраїнське об'єднання «Свобода» oversat bliver det til Al-ukrainske union "Frihed"

Al-ukrainske betyder Hele ukraines, ikke Alle ukraineres.

"Hele ukraines" omtaler staten, eller landområdet. Det vil sige Svoboda er frihedsorganisationen for hele det eksisterende Ukraines udelte territorium, inklusiv Krim. Implicit betyder det, et frit Ukraine, men ikke nødvendigvis med de eksisterende indbyggere.

"Alle ukrainere" omtaler omvendt befolkningen, de der har statsborgerskab i Ukraine. Det ville betyde at Svoboda skulle være frihedsorganisationen for alle med ukrainsk statsborgere. Det er netop ikke tilfældet, eftersom Svoboda ikke mener alle skal have ligeret til at benytte deres modersmål f. eks. mvh Per (PerV) (diskussion) 6. mar 2014, 19:53 (CET)