Diskussion:Rojava

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Diskussion:Syrisk Kurdistan)

Neutralisering[rediger kildetekst]

Politisk ladede termer som “Assad-regimet” og “Ba’ath-regimet” hører ikke til på en objektiv encyklopædi. Slet ikke når PKK, der er på EUs terrorliste, omtales “en kurdisk organisation” og den autonome regering som “demokratiske konføderation” og Erdogan som “præsident”. Så har vi et neutralitetsproblem i artiklen. Jeg har derfor udskiftet nogle af disse udtryk med mere neutrale udtryk.

Påstande om folkelig undertrykkelse af en bestemt minoritet skal have en klar kildehenvisning. Hvor er en henvisning til, at Syriens regering forfølger Syriens kristne minoritet? Jeg finder kun modsatte oplysninger, når jeg søger på Google. Anders (diskussion) 2. jan 2020, 16:08 (CET)

I medierne omtales området som Rojava, ligesom den engelske wiki bruger denne betegnelse. Hvis en bruger slår dette op, er der ikke noget hit til dawiki. Omdirigering er en mulighed, evt. med tilbageførsel til Syrisk Kurdistan. Men brugerne bør kunne finde Rojava, når de søger.--Ramloser (diskussion) 18. apr 2021, 11:40 (CEST)