Brugerdiskussion:Ramloser

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Denne diskussionsside bliver automatisk arkiveret af Dawikibot. Se mere på Skabelon:Autoarkiv.
Seneste opdatering: 12. Feb 2019 05:30
Gtk-dialog-info.svgHjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Ramloser!
Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere (se også den ultrakorte redigeringsvejledning), og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden, eller på IRC-kanalen.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen Wiki-edit-signatur.PNG eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen Nico 10. nov 2009, 14:15 (CET)

Hjælp til identifikation[redigér wikikode]

Hvem er jeg ?

Hej Ramloser,

Du skriver jo, at du er tosset med gamle vindmøller, så måske du kan hjælpe med at identificere vindmøllen på billedet ?

Billedet ligger på commons, men mangler lidt mere præcis kategori. Så vidt jeg kan se er der ikke på dansk Wikipedia et billede af møllen, så enten er der inspiration til en artikel, eller billedet kan indsættes i en eksisterende artikel.

Har du tid og lyst til en løsning på den hjemløse mølle vil det være fint :-) Pugilist (diskussion) 23. jan 2019, 15:29 (CET)

Det er lidt af et mysterium. Bedste kendetegn er undermøllen* af rå kampesten. Der findes ca. 80 bevarede hollandske vindmøller med galleri og undermølle. Ingen af de 67 afbildede hollandske møller på commons har en mur i rå kampesten. De ca. 35 af denne type, jeg har set "on location" er alle pudsede og malede. Hvis den er fra Danmark, er der altså ganske få muligheder tilbage. Men jeg tager da udfordringen op!--Ramloser (diskussion) 23. jan 2019, 19:26 (CET)
Jeg har nu sammenlignet med 32 billeder af hollandske vindmøller, men ikke fundet et match. Sidste mulighed er Mølleforeningen. Det prøver jeg at undersøge.Ramloser (diskussion) 21. feb 2019, 11:10 (CET)
Tak for indsats så langt. Spændende at høre, om Mølleforeningen har et bud. Pugilist (diskussion) 21. feb 2019, 14:08 (CET)