Brugerdiskussion:Ramloser

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Denne diskussionsside bliver automatisk arkiveret af Dawikibot. Se mere på Skabelon:Autoarkiv.
Seneste opdatering: 01. Jun 2019 05:30
Gtk-dialog-info.svgHjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Ramloser!
Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere (se også den ultrakorte redigeringsvejledning), og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden, eller på IRC-kanalen.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen Wiki-edit-signatur.PNG eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen Nico 10. nov 2009, 14:15 (CET)

Fodnote som specialtilfælde[redigér wikikode]

Hej Ramloser, jeg sysler stadig med den nye wp:referencer. Mest på din foranledning er udtrykket fodnoter erstattet af slutnoter (speciel:diff/9884805). Det er der egentlig ingen grund til, for betydningen af slutnoter og fodnoter er sammenfaldende, når en artikel vises online. En wikipedia-artikel (ligesom andre sider på internettet) består jo netop altid kun af en enkelt side (der kan være meget lang). Du har tidligere skrevet flere steder, at wikipedia ikke kan generere fodnoter, hvilket ville være rigtigt, hvis artiklerne bestod af flere sider (det gør de kun ved udskrivning). Jeg har tidligere forklaret brugen af udtrykket "fodnoter" som wikipedia-jargon, jf. en:Help:Footnotes, men ligegyldig hvad så synes jeg det giver mening at bevare udtrykket.

Det er i øvrigt ikke fordi jeg synes, at man kun skal bruge ordet fodnoter frem for slutnoter, noter eller referencer, men jeg kan se af en søgning, at "fodnoter" bliver brugt meget almindeligt. Derfor vil det nok virke forvirrende for folk, hvis man begynder at indføre brugen af "slutnoter" på bekostning af "fodnoter" (hidtil er slutnoter kun brugt i nogle få artikler).

Giver det mening eller er det mig der er helt galt afmarcheret?--Weblars (diskussion) 19. maj 2019, 16:12 (CEST)

Jo, teknisk set giver det mening. Jeg antager dog, at mange læsere vil opfatte de lange artikler som bestående af flere sider. Efter lange diskussioner blev der jo ikke konsensus om en entydig måde at generere noter mv. Der blev aftalt en vis frivillighed mht. "noter", "henvisninger" og "referencer", og begrebet "kilder" svæver lidt i uvished. Selv foretrækker jeg i længere artikler opdelingen "henvisninger" som overordnet "referencer" og "noter", hvor referencer er henvisninger til links eller litteratur uden kommentar, mens noter er henvisninger med forklarende kommentarer. Men da dette blot er en af flere accepterede designs, kan jeg sådan set godt leve med, at "fodnoter" benyttes i stedet for "slutnoter" - teknisk set er det jo identiske begreber, hvis man opfatter hver artikel som én side. Det blev vist lidt "langhåret", men sådan må det vel være, når vi ikke kan finde konsensus om entydige begreber.--Ramloser (diskussion) 21. maj 2019, 20:12 (CEST)

Kvalitetsvurdering[redigér wikikode]

Kære Ramloser. Jeg har dags dato gennomineret tre artikler der står som FA lige. Kom gerne med din holdning til artiklerne på Wikipedia:Kandidater til fremragende artikler. mvh Tøndemageren (diskussion) 14. jun 2019, 10:49 (CEST)