Brugerdiskussion:Ramloser

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

ð

Denne diskussionsside bliver automatisk arkiveret af Dawikibot. Se mere på Skabelon:Autoarkiv.
Seneste opdatering: 13. Feb 2018 05:30
Gtk-dialog-info.svg Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Ramloser!
Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere (se også den ultrakorte redigeringsvejledning), og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden, eller på IRC-kanalen.

Fem ting at tænke på:

 • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
 • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
 • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
 • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
 • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen Wiki-edit-signatur.PNG eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen Nico 10. nov 2009, 14:15 (CET)

Gravitationsbakke[redigér wikikode]

En ny artikel er klar. Kan du tjekke og rette det? KroySquare.jpgDirkVE diskussion 4. jan 2018, 11:27 (CET)

Jo, men det tager et par dage, da jeg er ophængt i øjeblikket.--Ramloser (diskussion) 4. jan 2018, 23:29 (CET)
OK den var ikke så lang og stort set fejlfri, så nu er det gjort.--Ramloser (diskussion) 4. jan 2018, 23:43 (CET)

Profitraten[redigér wikikode]

Fornemt du påbegyndte lukning af det hul! Se evt. min rettelse her. Jeg vil foreslå vi ændrer indledningen lidt i lighed med afsnittet Grundformel i den tyske artikel, de forklarer bogstaverne først og efter min mening pædagogisk får sammenstillet ligningen til sidst. Hvad siger du til det? mvh Per (PerV) (diskussion) 8. jan 2018, 18:10 (CET)

Det er fint for mig med et indskud af "grundformel". Samtidig bør indledningen vel udbygges lidt- Jeg er påbegyndt en oversættelse af "kriseteori" fra enwiki, hvor noget af teksten måske skal flyttes hertil, mens andre dele måske hører hjemme i Marxistisk økonomi. Det hele har en ret rørende baggrund. Min genbo på 91 (!) er alvorligt syg og da jeg besøgte ham lige efter nytår forærede han mig hele "MEW" samt nogle andre rariteter med bemærkningen: "Mine børn smider dem ud, når jeg har forladt denne verden." Så jeg har børstet støvet af dem og checker, om enwikis citater er i orden!
Godt nytår!Ramloser (diskussion) 8. jan 2018, 23:41 (CET)
WOW
Hvilken Nytårsgave at få! Du er sgu heldig Face-smile.svg. Er det ikke noget med at du er ældre end mig? Så kan jeg vel arve dem efter dig, når jeg overlever dig? Face-smile.svg
Spøg til side: jeg ser, om jeg kan passe "grundformlen" ind et eller andet sted, på en eller anden måde. Jeg sætter {{ibrug}} på artiklen, når jeg går igang, så løber vi ikke ind i redigeringskonflikter. MEN kig endeligt med over skulderen!!!
Og selvfølgelig også godt nytår til dig og dine fra lidt syd for det rigtige Ramlösa. mvh Per (PerV) (diskussion) 8. jan 2018, 23:59 (CET)
Jeg skal nok kigge over skulderen. Når jeg er færdig med at oversætte krise (økonomi) fra engelsk, som er ret forvrøvlet i nogle passager og har en del gentagelser, men som også kan splittes op og dele kan overføres til bl.a. marxistisk økonomi, må du meget gerne kigge mig over skulderen.--Ramloser (diskussion) 9. jan 2018, 13:30 (CET)

Diskussionen vedr. administratorerne[redigér wikikode]

Som diskussionen har udviklet sig på Maunus diskussionsside, mener jeg al debat bør stoppe fuldstændigt. Det ekskalerer blot mere og mere og hele grupper af brugere bliver nu mistænkeliggjort. Det er en opførsel der er set tidligere og jeg mener den bør stoppes ved at adminstratorerne undlader at deltage. Det betyder også at Rmir2 handlinger bliver neutraliseret. Jeg har intet imod at blive peget ud som sorteper blandt administratorerne, det er jeg vant til, men at hele gruppen nu nedgøres, det bør der sættes en stopper for. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 11. jan 2018, 18:58 (CET)

Hvilken hjemme mener du helt præcist at administratorer har til at "sætte en stopper for" at andre brugere debatterer på deres brugerdiskussionssider?Maunus (diskussion) 11. jan 2018, 19:02 (CET)
Da diskussionen nu også foregår på min diskussionsside, vil jeg blot bemærke, at min holdning bliver givet til kende under samme overskrift på Tøndemagerens diskussionsside.--Ramloser (diskussion) 12. jan 2018, 00:08 (CET)
Jeg kan ikke se noget svar på Maunus‘ spørgsmål hverken her eller på Tøndemagerens side. Må vi få et svar? Rmir2 (diskussion) 13. jan 2018, 14:03 (CET)
Jeg har beskrevet min opfattelse af administratorernes opgave som angivet under samme overskrift på Tøndemagerens diskussionsside. Din optræden Rmir2 har jeg kommenteret på din egen diskussionsside. Du har misrøgtet en aftale, vi har indgået, hvilket skuffer mig, da jeg anerkender, at du ud over at overtræde vores regler for personangreb, også har foretaget et stort og i mange tilfælde sobert arbejde for dawi. Men desværre også, som påpeget af flere brugere gået på tværs af konsensus vedrørende artikler, som du af en eller anden grund har en særlig forkærlighed for. Så hovedproblemet er, at du tilsyneladende ikke accepterer de tilfælde, hvor du er i mindretal, men i stedet angriber flertallet med personlige angreb. Jeg håber hermed at have svaret klart og fyldestgørende på dit spørgsmål.--Ramloser (diskussion) 14. jan 2018, 22:18 (CET)

Bern[redigér wikikode]

Egentlig vil jeg gerne høre dig efter, hvad du synes om min udskiftning af infoboks i artiklen Bern, du kan se den gamle udgave her. Der er uden tvivl en eller nogle brugere, der har lagt energi i og tanker bag oprettelsen af Skabelon:Infoboks by i Schweiz. Imidlertid synes jeg ikke det er den kønneste infoboks; men lad det være. Det vigtigste er, at vi nu har så meget automatik, med opdatering af Skabelon:Infoboks by fra wikidata, at jeg entydigt synes den gennerelle infoboks er at foretrække. Men som sagt vil jeg gerne høre din mening? mvh Per (PerV) (diskussion) 16. jan 2018, 15:26 (CET)

Jeg synes, at den nuværende boks fungerer fint - det gjorde den gamle for så vidt også - men det er en forbedring, som næppe nogen vil blive "fornærmede" over. Wikidata har mange fordele, men i nogle tilfælde også begrænsninger.--Ramloser (diskussion) 16. jan 2018, 15:40 (CET)
"men i nogle tilfælde også begrænsninger", uddyb venligst! I forhold til byerne, synes jeg det er en absolut fordel, at indbyggertallet og f.ex borgmester konstant opdateres, ovenikøbet med ref. Der er igen tvivl om, at holde alle LA-artikler opdateret med nyeste indbyggertal er en næsten uoverkommelig opgave. Så så længe vi ikke bare smider alle oplysninger ind i f.ex. Infoboks Wikidata person, som Weblars har ryddet kraftig op i, er wikidata vist en stor hjælp for et lille community som dansk wikipedia. mvh Per (PerV) (diskussion) 16. jan 2018, 15:53 (CET)
Min bemærkning var sådan set bare en forsinket kommentar til "problemet" med Agatha Christie, som måtte løses manuelt. Der er nok også andre af den slags. Nogle af "de gamle" bokse fungerer jo fint, så jeg mener, at det er ok med disse koblinger til wikidata, men i nogle tilfælde er det måske ikke en forbedring--Ramloser (diskussion) 17. jan 2018, 16:34 (CET)

Tycho Brahe[redigér wikikode]

Hej Steen

Vil du kigge på mine rettelser af Tycho Braheartiklen. Jeg fandt den på Kategori:Artikler hvor enkelte passager behøver uddybning siden 2017. Artiklen er nu røget af den liste; men det krævede en total omskrivning af afsnittet Tycho Brahes Dag, som var rent vrøvl før. Jeg er ikke sikker på at jeg har formuleret mig ok. mvh Per (PerV) (diskussion) 17. jan 2018, 10:56 (CET)

Jeg ser på det, når jeg har overstået en middelsvær depression begrundet i, at jeg har mistet min "uundværlige" telefon.--Ramloser (diskussion) 17. jan 2018, 16:36 (CET)
Det er en fin forbedring af artiklen, synes jeg. Den kan jo altid udbygges--Mvh. Ramloser (diskussion) 19. jan 2018, 10:44 (CET)

Nedenstående flyttet efter ønske fra Bruger:Madglad[redigér wikikode]

Nu er blokeringen af Rmir2 forlænget. Angrebene på administratorernes varetagelse af deres hverv fortsætter. Glenn har senest oprettet en tråd herom på landsbybrønden. Den vedvarende skydning med spredehagl på administratorerne er opslidende. Jeg overvejer stærkt at afgive mine beføjelser (og samtidig forlade daweiki), inden det udvikler sig til et traume.--Ramloser (diskussion) 17. jan 2018, 19:08 (CET)

"Angrebene på administratorernes varetagelse af deres hverv fortsætter" kan du oplyse mig om hvor, på min Seneste ændringer findes der ingen angreb! mvh Per (PerV) (diskussion) 17. jan 2018, 19:13 (CET)

Jeg henviser til det meget alvorlige angreb på Bruger:Glenn, som foretog en blokering og begrundede den, blandt andet med, at han ikke havde deltaget i den forudgående diskussion. Jeg er uendelig træt af disse konflikter. Der er så meget konstruktivt at udføre mht. forbedring af artikler, men disse diskussioner starter måske nok som en kommentar til en redigering, hvorefter de ofte eskalerer til alle mulige og umulige personlige angreb. Jeg har en anelse om årsagen, men jeg tygger lige på den, inden jeg offentliggør den. Og lad os så bruge februar til vurdering og forbedring af "LA"--Ramloser (diskussion) 18. jan 2018, 17:30 (CET)

Ramloser (diskussion) 19. jan 2018, 10:38 (CET)

Noter[redigér wikikode]

Vil bare gøre opmærksom på at du også kan bruge {{efn|group=eb|Test}}[a] for dette resultat:

 1. ^ Test

 :) mvh Tøndemageren (diskussion) 24. jan 2018, 21:04 (CET)


Tak Tøndemageren.--Mvh.--Ramloser (diskussion) 24. jan 2018, 21:07 (CET)

Jeg håber[redigér wikikode]

Jeg håber din redigering af din brugerside betyder, du er tilbage på dansk wikipedia? mvh Per (PerV) (diskussion) 29. jan 2018, 12:29 (CET)

Kære Per. Se: Wikipedia:Landsbybrønden/Kommentar om administrator-adfærd og blokeringer. Mvh. Ramloser (diskussion) 29. jan 2018, 12:50 (CET)
Jeg har læst din besked om at fortsætte - det glæder mig meget. Jeg blev temmelig ærgerlig over at se dine indlæg fra i går aftes, så det er dejligt, at du har besluttet at give det en chance mere. Jeg håber, at konflikterne vil løse sig uden at flere vil forlade projektet. Jeg havde i øvrigt også håbet, at du måske ville arrangere endnu en forårskonkurrence i år :-) Mvh. Toxophilus (diskussion) 29. jan 2018, 13:40 (CET)
Faktisk har jeg samlet stof til en konkurrence, da jeg ikke vidste, om Palnatoke ville forestå julequizzen. Så hvis tingene falder til ro, kommer der ok en julequiz - agtig konkurrence.--Ramloser (diskussion) 29. jan 2018, 14:27 (CET)

192.38.130.210[redigér wikikode]

Hejsa. En måned er nok i overkanten for den smule pjat. En 7 timers tid havde jeg nok takseret den til. Så får de en pause resten af aftenen og natten. Mvh KnudW (diskussion) 31. jan 2018, 21:56 (CET)

Du har nok ret. Men han gendannede den, da jeg havde slettet den. Det syntes jeg, var skærpend. Men ok, jeg nedsætter pausen.--Ramloser (diskussion) 31. jan 2018, 22:04 (CET)

Wikipedia:Flytteforslag/Verdens største byer[redigér wikikode]

Jeg tror du har en mening om flytteforslaget. mvh Per (PerV) (diskussion) 3. feb 2018, 10:22 (CET)

Hej[redigér wikikode]

Jeg anbefaler at du kigger på "udvidet en smule" i denne artikel. mvh Per (PerV) (diskussion) 16. feb 2018, 09:02 (CET)

Done. mvh Tøndemageren (diskussion) 16. feb 2018, 09:44 (CET)

Min ændring vedr Christian 7.[redigér wikikode]

Nedenfor min ændring i artiklen om Christian 7.

Formuleringen: "På grund af kongens mentale tilstand, formentlig led han af skizofreni[1]" er ændret til:
"Christian var oplyst og vel begavet. Han interesserede sig for tidens førende videnskabsmænd og filosoffer, blandt andre Voltaire, men han var nervøst anlagt som følge af sin voldelige opdragelse. På grund af kongens mentale tilstand (det er formodet, at han udviklede skizofreni[2]),"

Afsnittet "Struensee" - overskriften rettet til: "Udlandsrejsen 1768-69". Teksten omformuleret således (incl. billede):

Voltaire.

Christian var åndeligt velbegavet og havde kontakt med blandt andre Voltaire. I 1766 havde Christian ydet Voltaire 1.000 rigsdaler i støtte i forbindelse med den såkaldte Sirvin-affære. Sirvin var en protestant, der blev anklaget for mord på sin sindsforvirrede datter, angiveligt fordi denne skulle have ønsket at konvertere til katolicismen. Skønt alt pegede mod en ulykke, lod den katolske myndighed tilkendegive, at man anså Sirvin for skyldig. Sirvin flygtede til Schweiz og fik kontakt med Voltaire, som på sin side søgte økonomisk støtte til Sirvin.[3] Ud over Christian ydede også Frederik i Preussen, Katarina i Rusland og og kong Stanislav af Polen bistand. Voltaire skrev et takkebrev til Christian, hvori han roses for sin menneskevenlighed og sit oplyste sindelag. Brevet afsluttedes med et hyldestdigt til Christian. Brevet fra Voltaire blev offentliggjort i danske aviser, sikkert som led i en kongelig pr-kampagne. Da Christian kort efter besluttede at foretage en rundrejse i Europa, var et besøg hos Voltaire et oplagt indslag i denne.[4]

Den 6. maj 1768 drog kongen på en udlandsrejse, der med et følge på 55 personer via Tyskland, Nederlandene over Kanalen til England og herfra til Frankrig, hvor han opholdt sig i Paris.[5] Kongen var stærkt interesseret i tidens franske filosofi, og fik via sin udsending ved det franske hof, baron C.H. von Gleichen arrangeret en audiens for 18 af tidens førende filosoffer og videnskabsmænd. Frigjort fra de hjemlige intrigemænd fik Christian lejlighed til at udfolde sig. Han mødte filosofferne og videnskabsmændene i sit logi den 20. november 1768 og indledte mødet med at hilse på hver enkelt og kommentere dennes værker og/eller omdømme. Så tog han endnu en runde og talte ekstra blandt andet med Diderot og d'Alembert.[6] Blandt de øvrige, som deltog i audiensen, var fysikeren og matematikeren Mairan[7] abbed Henri Fuséée de Voisenon (som oplæste et hyldestdigt) samt Marmontel.[8] Under opholdet, som varede en måned, besøgte kongen adskillige gange teatre, lokale seværdigheder og tidens førende producenter af porcelæn, gobeliner og kunsthåndværk.[9] Den 3. december besøgte Christian de tre akademier, begyndende med Det franske Akademi (som Voltaire selv var medlem af)[10], Académie des inscriptions et belles lettres og Videnskabsakademiet[11], hvor d'Alembert holdt en tale, som Christian takkede for.[12] Efter Christians afrejse skrev d'Alembert i et brev til Voltaire:

"Kongen af Danmark talte næsten kun om Dem i løbet af de to minutters samtale, jeg havde æren at have med ham. Jeg kan forsikre Dem om, at han hellere havde set Dem i Paris end alle de fester, som man tyngede ham med. Den dag, han ankom, holdt jeg i Videnskabsakademiet en tale, som alle mine kolleger og publikum synes at have været meget tilfredse med. Jeg talte her om filosofien og litteraturen med passende værdighed. Kongen takkede mig, men filosofiens og litteraturens fjender gjorde miner. Jeg lader Dem om at tænke, hvor vidt dette bekymrede mig."[13]

Kongen udviste under sin rejse en evne til, at vende den elskværdige side udad og endog komme med pikante, åndrige svar. Da Ludvig XV havde forestillet en søster til hertugen af Choiseul for ham og spurgt ham, hvor gammel han troede, at hun var, undlod Christian i første omgang at svare. Da kong Ludvig dernæst oplyste, at hun var over 50 år gammel, svarede Christian: "Sire, on ne vieillit pas à Votre cour" (ved Deres Majestæts Hof bliver man ikke gammel).[14] Det skulle imidlertid blive sidste gang, at kongen viste disse sider af sin personlighed. Under et ophold i Altona antog han den 31-årige Johann Friedrich Struensee som rejselæge.[15] Kongen fattede tillid til Struensee på rejsen, og de diskuterede blandt andet Voltaire og andre moderne tænkere. Rejsen var planlagt til 2 år, men kom kun til at vare 8 måneder. Den kostede 250.000 rdl.

Efter hjemkomsten den 14. januar 1769 glemte Christian ikke sit besøg. Han skrev sig senere på en subskriptionsliste til opstilling af en statue af Voltaire, som kvitterede med et brev, hvori han blandt andet skrev: "Jeg er ved at afslutte min løbebane nu, da Deres Majestæt begynder sit glimrende livsløb."[16] Ligeledes udnyttede han, at hertugen af Duras var chef for de parisiske teatre til at lade sig underholde med netop de stykker, han ønskede, med kort varsel.[17]

Tilføjet ekstra overskrift: "Struensee misbruger kongens tillid"

Billedet af Struensee placeret her.

Afsnittet, der begynder: "Efter hjemkomsten..." er uændret.

== I afsnittet "litteratur" var der sket en del omflytninger, idet artikler, der var tilgængelige online, er flyttet fra "eksterne henvisninger" til "litteratur", fordi de også findes i trykt form. Som ny artikel (kilden til udvidelsen) er tilføjet:

Mindre ting: Langen er generelt rettet til Langen (2008), fordi der nu er henvisninger til to skriverier af samme forfatter og årstal derfor nødvendigt. Desuden er "feldbæk" rettet til "Feldbæk" (Ole Feldbæk var forøvrigt min lærer på universitetet).

Ovenstående er den samlede ændring, jeg lavede den 15. februar. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 21. feb 2018, 12:20 (CET)

Tak for disse oplysninger. Jeg sammenholder nu teksten med de indvendinger, der er kommet og forsøger at skabe et kompromis om den endelige tekst. Dette for at understrege, at jeg ikke nogensinde tager personlige hensyn, tidligere kontroverser og lign. i betragtning, men forholder mig til det konkrete, hvor jeg i dette tilfælde mener, at dine redigeringer fortjener en chance. I forhold til at få denne artikel gennem "GA" nåleøjet mangler der dog stadig en del, især modernisering af sproget i de afsnit, der bygger på Salmonsen - men det er naturligvis en helt anden sag.--Ramloser (diskussion) 21. feb 2018, 12:56 (CET)
 1. ^ Michael Bregnsbo: Christian 7. i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 14. april 2017 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=215693
 2. ^ Viggo Christiansen. Christian den VII's sindssygdom. Gyldendalske boghandel Nordisk forlag 1906.
 3. ^ Langen (2002), s. 8
 4. ^ Langen (2002), s. 10
 5. ^ Langen (2002), s. 5
 6. ^ Langen (2002), s. 4f
 7. ^ Langen (2002), s. 12
 8. ^ Langen (2002), s. 13
 9. ^ Langen (2002), s. 7
 10. ^ Langen (2002), s. 11
 11. ^ Langen (2002), s. 14
 12. ^ Langen (2002), s. 18
 13. ^ Langen (2002), s. 19
 14. ^ Holm, s. 514
 15. ^ Feldbæk, s. 224
 16. ^ Langen (2002), s. 21
 17. ^ Langen (2008), s. 23

Et venligt råd[redigér wikikode]

Hej Ramloser

Jeg kan godt forstå du er skuffet over Rmir2 og føler et personligt svigt. Men din kommentar om hans brugernavn virker noget ude af propertioner og jeg mener man som administrator bør undlade gå ind på den slags diskussioner. Der fører ikke noget konstruktivt med sig overhovedet. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 23. feb 2018, 18:47 (CET)

Ja, naturligvis har du ret. Men mit retoriske spørgsmål må enhver, inklusiv Rmir2 vel kunne se er et udslag af frustration, efter at jeg har brugt utroligt mange ressourcer på at få dæmpet konflikter mv., og så kommer der en sag, hvor selv Knud skriver: "For fanden da!" Når vi ser på Rmir2's aktiviteter, kan det betyde ugers arbejde at checke, om der er flere copyproblemer, det dræner os for energi.--Ramloser (diskussion) 23. feb 2018, 19:50 (CET)

Næstved nomineret til GA[redigér wikikode]

Hej Ramloser. I forbindelse med månedes fokus har jeg forbedret artiklen om Næstved kraftigt. Den har nået et omfang, hvor jeg mente det var relevant med en nominering den til GA, men der er endnu ikke afgivet nok stemmer til en egentlig konklusion, og det ville være ærgerligt, hvis nomineringen falder ved få for stemmer. Vil du se på artiklen og tilkendegive din mening? Mvh. Toxophilus (diskussion) 26. feb 2018, 09:19 (CET)

Jeg vil gerne se på den---Ramloser (diskussion) 26. feb 2018, 22:59 (CET)

Huskelister[redigér wikikode]

Hej Ramloser. Jeg tænkte på, i forhold til de forskellige kvalitetsvurderinger der er lavet på artiker (og som har været fokusmåned i februar), kan det så ikke være en fordel at placerer {{Huskeliste}} på artiklernes diskussionssider, og skrive kommentarerne ind der også? mvh Tøndemageren (diskussion) 26. feb 2018, 14:48 (CET)

Det er under alle omstændigheder en god ide. Rmir2 (diskussion) 26. feb 2018, 15:03 (CET)
Enig. Ellers går kommentarerne nok i glemmebogen inden så længe. Har du tid til det, Tøndemageren eller skal vi finde en arbejdsdeling.--Ramloser (diskussion) 26. feb 2018, 23:01 (CET)
Min tid er meget begrænset må jeg indrømme (også derfor jeg ikke har været aktiv i måneds fokus), men vil løbe kigge dem igennem. Måske man kunne lave en "Seneste gennemkigget d. XX-XX-XXXX" skabelon i huskeliste-skabelonerne? mvh Tøndemageren (diskussion) 27. feb 2018, 12:30 (CET)
Og evt. udbygge skabelonen med link til forekomsten på Wikipedia:Kvalitetsmærkede artikler til eftersyn evt. med "#april 2008" for ex. London. mvh Per (PerV) (diskussion) 27. feb 2018, 12:55 (CET)
En "senest gennemset" bjælke i skabelonen kunne være meget nyttig. Indtil det er etableret (jeg holder fingrene fra at rode med skabelondesign (!)) vil jeg skrive på listen, hvilke "LA" jeg har påsat en skabelon.--Ramloser (diskussion) 27. feb 2018, 13:00 (CET)

Et oplagt emne at diskutere på Landsbybrønden, så folk, der ikke har Ramloser på overvågningslisten også bliver opmærksomme på diskussionen, og så den bliver arkiveret i Landsbybrøndens tematiske arkiv. --Madglad (diskussion) 27. feb 2018, 13:11 (CET)

Du starter bare en diskussion på landsbybrønden Madglad. I mellemtiden, indtil vi har et endelig forslag på plads, fortsætter vi lige her ;)
PerV - tænker du at den så skal hedder "Senest gennemset i april 2008"? :)
Nej f.ex. for London "{{gennemset|<dagsdato>}} listet i [[Wikipedia:Kvalitetsmærkede artikler til eftersyn#april 2008|Kvalitetsmærkede artikler til eftersyn]]". Jeg synes, det ville være smart at "Huskelister" altid er udstyret med link til Wikipedia:Kvalitetsmærkede artikler til eftersyn, hvis artiklen forekommer der, ellers ender vi med et ukonstruktivt dobbelt bogføringssystem. Og dit forslag om en gennemsetdato, vil hjælpe os til ikke at gennemføre dobbelt arbejde. mvh Per (PerV) (diskussion) 27. feb 2018, 14:40 (CET)
Em ... Hvad blev der af afstemningen at disse skabeloner netop skulle fjernes fra diskussionssiden? Er den nu bare skrottet? Eller bliver den nu bare ignoreret? Så vidt jeg ved (selvom jeg har været væk i længere tid) er den afstemning stadig gældende.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 27. feb 2018, 19:44 (CET)
Er ikke bekendt med at {{Huskeliste}} skulle afskaffes? Tænker du projektskabelonerne Rodejong?
PerV: Arh på den måde. Ja, det tænker burde kunne lade sig gøre :) mvh Tøndemageren (diskussion) 28. feb 2018, 07:56 (CET)
En eller anden (jeg har glemt hvem) havde fundet en løsning, der ville tilgodese begge "lejre", men den blev aldrig implementeret. Rmir2 (diskussion) 28. feb 2018, 08:11 (CET)
Jo, jeg tænkte på alle de løse skabeloner der bare blev påklistret. Jeg ser fx brugere som Tjalland ivrig med at opdatere stub, start statusser og nu også huskelister.... Det var vist ikke meningen? Så længe der ikke er implementeret en løsning, skulle man dog ikke bare gå videre med disse projekter? Eller har jeg misforstået noget?  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 28. feb 2018, 09:31 (CET)

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── Der er intet sted besluttet om huskelisterne skulle fjernes (har jeg i hvert fald ikke fundet) - der har kun været diskussion om projektskabelonerne. Så den afstemning du, Rodejong, tænker på, er ikke relevant for denne diskussion :) mvh Tøndemageren (diskussion) 28. feb 2018, 10:58 (CET)

[redigeringskonflikt

Jeg tror du har misforstået noget Rodejong, det var udelukkende projektskabelonerne, der skulle "skjules" på diskussionssiderne. Og det er implimenteret. Som Rmir2 kan jeg heller ikke huske hvem det var, der sikrede det, måske var det Bruger:InsaneHacker. Hovedsagen er at artikeldiskussionssider, der udelukkende indeholder projektskabeloner nu er røde hos mig. Jeg er ikke interesseret i at "huskelister" bliver betragtet på samme linje som projektskabeloner, og det var heller ikke hvad den herostratisk berygtede diskussion indeholdt. Efter min mening er "huskelisterne" et vigtigt instrument til forbedring af artiklerne. mvh Per (PerV) (diskussion) 28. feb 2018, 11:13 (CET)
Helt i orden. Selv de viseste og klogeste og mest kærlige folk som jeg kan lave en brøler nogen gange Face-wink.svg  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 28. feb 2018, 11:27 (CET)
Jeg er enig i, at huskelister ikke var omfattet af afstemningen om projektskabeloner. Men hele denne diskussion bør vel flyttes fra min diskussionsside til fx landsbybrønden, hvor principielle afgørelser tages?--Ramloser (diskussion) 1. mar 2018, 23:28 (CET)
Jo, Ramloser. Jeg ved ikke hvorfor nogle brugere insisterer på at tage principielle på brugerdiskussionssider isf. på Landsbybrønden. Flyt du bare diskussionen. Jeg har selv måttet stoppe to brugere fra at diskutere en tredje bruger på min brugerdiskussion. Jeg kunne ikke se hvorfor jeg skulle lægge plads til deres interne konflikt, som jeg slet ikke var indblandet i. Folk må lære at føre principielle diskussioner på Landsbybrønden, ikke på brugerdiskussionssider. Og folk må lære at føre diskussioner om artikler på artiklens diskussionsside, ikke på brugerdiskussionssider. På den måde kan alle, der har artiklen på overvågningslisten, følge med. Og når folk senere ser på artiklen og vil tjekke de diskussioner, der har været om den, kan så faktisk finde de tidligere diskussioner på artiklens diskussionsside. --Madglad (diskussion) 2. mar 2018, 01:29 (CET)
øøø... Nej Madglad, Jeg sidder ikke at overveje en problemstilling og tænker hvilken bruger kan jeg overfalde med det? Der blev snakket om disse skabeloner, og jeg ville bare spørge hvad statussen var angående projektskabelonerne. Hvis det havde været et kort svar, ville det heller ikke være et problem, men det her krævede åbenbart lidt mere.
At Ramloser: Jo, det må gerne flyttes til brønden. Jeg finder ud af hvor den debat blev af, og kopierer den over.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 2. mar 2018, 09:00 (CET)
Jeg har kopieret forspørgslen til Wikipedia:Landsbybrønden/Markering_af_projekttilhørighed_og_relaterede_emner#Status. Om det så skal slettes herfra er noget andet. •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 2. mar 2018, 09:21 (CET)

Vi diskuterede faktisk overhovedet ikke noget pricipielt, men forsøgte at afklare hvordan man bedst får sammenhæng mellem {{Huskeliste}} og Wikipedia:Kvalitetsmærkede artikler til eftersyn, og den afklaring foregår bedst i et mindre forum, hvorefter forslaget kan lægges frem på Landsbybrønden. Hvis Ramloser er utilfreds med at snakken foregår her, hvor den startede, kan vi flytte den til Wikipedia-diskussion:Kvalitetsmærkede artikler til eftersyn eller Skabelondiskussion:Huskeliste. Jeg er ligeglad hvilken diskussionsside vi vælger; men efter min mening er det utidig forstyrrelse af en afklarende diskussion, konstant at råbe på at diskussionen burde foregå et andet sted. mvh Per (PerV) (diskussion) 2. mar 2018, 09:15 (CET)

1) Jeg har flyttet resten af diskussionen over på Skabelondiskussion:Huskeliste. 2) Jeg kan se at Rodejong har genstartet diskussionen om projektskabelonerne, men afsæt i denne diskussion. Kig eventuelt på Landsbybrønden efter den. 3) Det er altid bedre at have en idé om hvor man vil hen, fremfor løse forslag :) mvh Tøndemageren (diskussion) 2. mar 2018, 10:12 (CET)

Tusind tak[redigér wikikode]

Tusind tak for din altid seriøse og velovervejede ageren, selv i de mest kritiske situationer for dansk wikipedia! mvh Per (PerV) (diskussion) 7. mar 2018, 17:42 (CET)

Vil du ikke nok, som adm.[redigér wikikode]

også give Madglad en barnstar, uanset hvad man mener om ham, har han stået - konsekvent - på äretövernes holdeplads i sp. om copyvio. Din og andre adms anderkendelse af hans aebejde vil blive påskännet! mvh Per (PerV) (diskussion) 9. mar 2018, 17:40 (CET)

Jeg forstår udmærket dit ræsonnement og vil overveje, hvilken barnstar, Madglad bør have. I tilfældet Rodejong er der en særlig grund, idet jeg var en af de medvirkende årsag til hans blokering i 3 mdr., og det er vigtigt for mig at vise, at dette ikke skyldes personligt nag. Derfor syntes jeg, at jeg ville markere hans fine arbejde med at afsløre brud på copyright, ikke mindst fordi det måske åbner øjnene hos andre for, at vi har en bruger, som har fået meget lang snor, når han angriber andre og så viser sig, at han kaster med sten i sit glashus. Duved, hvem jeg tænker på, og det er flot arbejde af Rodejong at påvise det.--Ramloser (diskussion) 9. mar 2018, 17:53 (CET)
Ja jeg ved hvem der har et drivhus, og sidder indespærret i det, jeg har lang historie med brugeren, men alligevel, hvis du ikke vil give M>adglad en barnstar, gør jeg det. Han har været konsekvent og søgt op information! Og i de fleste diskussioner med Rodejong, har han været korrekt! mvh Per (PerV) (diskussion) 9. mar 2018, 18:19 (CET)
Jamen han har fået den og du fik også en.--Ramloser (diskussion) 9. mar 2018, 18:23 (CET)

FYI[redigér wikikode]

Indstillingen af DBL Skabelonen er placeret i Brønden.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 9. mar 2018, 18:36 (CET)

Tak...[redigér wikikode]

...for hurtig sletning. Ærgerligt!  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 14. mar 2018, 20:07 (CET)

Tja, jeg prøver at følge med, selv om det er svært med alle de utrolige sager, der kører. Men vel næppe mere ærgerligt, end at den kan genskabes i en redigeret form, når formalia er på plads.--Ramloser (diskussion) 14. mar 2018, 20:13 (CET)