Diskussion:Sysselmænd på Færøerne

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Færøerne Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Færøerne, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Færøernerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Jf. no:Sysselmann har udtrykket også en betydning i Norge, som nok bør nævnes i artiklen.--Heelgrasper 5. jul 2005 kl. 14:09 (CEST)

Jo, tak. Dvs. at den norkse repræsentant i Svalbard også betegnes som sysselmand. Efter Google-søgning synes jeg også, at dette embede eksisterer også i Island. Men nogenting helt anderledes: Kategorien "politik" er ikke korrekt. Selvom de anførte sysselmænd her i artiklen var alle også politikere, så er sysselmanden selv ingen politisk embede. En sysselmand er politichef og bliver ikke valgt. Også er sysslerne ingen politisk enhed (ligesom en dansk amt), men blot politidistrikter. Arne List 5. jul 2005 kl. 14:40 (CEST)

Sysselmænd[rediger kildetekst]

I forbindelse med den store retsreform, der førte til retsplejelovens vedtagelse i 1916 (ikrafttræden 1919) blev det også i Danmark (kortvarigt) overvejet at ændre betegnelsen politimester til betegnelsen "sysselmand", angiveligt fordi man fandt betegnelsen "politimester" for odiøs, jf. Troels G. Jørgensen: "Retsreformen 1849 til idag" (København 1960) med henvisninger.