Diskussion:Tid

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Fysik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fysik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fysik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret, kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Hopi-tid[rediger kildetekst]

Hvad er det med hopiernes tidsbegreb? Kan man finde mere om det? --Palnatoke 5. mar 2006 kl. 09:39 (CET)

Prøv fx denne klassiske artikel af en:Benjamin Whorf. Meget interessant. --Anjoe (Anders) 5. mar 2006 kl. 12:09 (CET)

Link til Almanak[rediger kildetekst]

Tillader mig at tilføje eksternt link til Almanak, til forklaring af sammenhængene mellem soltid og officiel tid ... Valmuevej (diskussion) 3. mar 2013, 15:32 (CET)


Fra artiklen: Zenons paradoks ændrede fuldstændig oldtidens opfattelse af tid, og det gav en begrundelse for at udvikle matematikken. Et diskussionsemne for Newton og Leibniz bestod i spørgsmålet om absolut tid: Newton mente, at tiden er en beholder for begivenheder ligesom rummet, mens Leibniz opfattede tiden i modsætning til rummet som et begrebsapparat til beskrivelse af forhold mellem begivenheder.

McTaggart mente – ret excentrisk og på baggrund af en meget svag argumentation –

at tid og forandring er illusioner. Det påstod også Zenon.80.198.101.100 23. feb 2014, 05:57 (CET)