Diskussion:Tidevand

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Hvad er det lige sol og måneformørkelse har med tidevand at gøre (Skrev 194.239.215.55 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Når der er total solformørkelse, skyldes det, at månen og solen står på linje, sådan at månen dækker solskiven helt. Den situation betyder samtidig, at sol og måne trækker havvandet i samme retning, hvorved tidevandsforskellen forøges.
Ved måneformørkelse er det jordens skygge, der dækker månen, og det har ingen betydning for tidevandet.--Sten Porse 7. sep 2006 kl. 15:00 (CEST)

Centrifugalkraft, no go.[rediger kildetekst]

Centrifugalkraften er en fiktiv kraft og påvirker derfor ikke tidevand, det er en almindelig misforståelse at denne kraft er reel og spiller ind nogen steder i fysikken andet som en forklaring af det punkt et system observeres fra, jeg forslår at man prøve at kigge på den engelske version af samme emne og læser; http://www.vialattea.net/maree/eng/index.htm som netop handler om at forklare, hvorfor centrifugalkraften ikke spiller ind. (Skrev 83.92.120.239 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Og jeg anbefaler man deltager og retter den danske, ellers bliver det aldrig bedre. TherasTaneel (diskussion) 4. nov 2013, 03:22 (CET)