Diskussion:Transposon

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Slettet taxobox, da den indeholder forvirrende og diskutabel information Drlectin (diskussion) 19. jan 2018, 12:57 (CET)

Afsnittet omkring Transposonets funktion giver ingen mening.

"Transposonernes centrale dele centromerene er afgørende for at kromosomerne bliver fordelt korrekt når cellen deler sig. Centromerene spiller en central roller under meiosen og mitosen. På samme måde spiller transposonernes yderste ender telomererne en vigtig rolle for at stabilisere kromosomerne og regulerer derved cellens levetid. Livet igennem bliver telomererne kortere, men når der dannes kønsceller bliver de lange igen. I dag forskes der i at forlænge telomererne, da dette måske vil kunne give en længere levetid."

Dette afsnit er decideret forkert. Det er som om at forfatteren på en eller anden måde har forvekslet kromosomer og transposoner.(Skrev 62.199.32.46 (diskussion • bidrag) 17. jun 2019, 15:50‎ . Husk at signere dine indlæg.)