Diskussion:Trekant

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Det forekommer mig at være anstrengt logik at ville inddele (alle) trekanter i fem kategorier. Det overses at en trekant samtidig kan være ligebenet og retvinklet, og det er urimeligt at hævde at en ligesidet trekant ikke er spidsvinklet. -- Sebastjan 14 juni 2005 kl. 11:30 (CEST)

Jeg kan ikke se det problematiske i at nævne de specielle tilfælde før de generelle. Jeg kan heller ikke se at inddelingen hævder noget om en ligesidet trekants spidsvinklethed. -- Bruger:Wegge 14. jun 2005 kl. 11:31 (CEST)
Jeg læser: Spidsvinklet trekant: En trekant med tre forskellige vinkler .... Altså: hvis alle tre vinkler er lige store, er trekanten ikke spidsvinklet. -- Sebastjan 14 juni 2005 kl. 11:40 (CEST)

Jeg savner en kort og præcis definition af hvad en trekant er. Jeg er selv lidt i tvivl, men mindes at have hørt, at både den tomme mængde og et ret liniestykke repræsenterer en trekant i matematisk forstand. Er dette korrekt?.

Og er der noget man kalder en sammenfalden trekant? (skrev Hundejens (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Indskreven og omskrevne cirkler[redigér wikikode]

Det må vel hedde "Indskrevne og omskrevne cirkler" eller "Indskreven og omskreven cirkler" eller måske noget andet? --Villy Fink Isaksen 3. dec 2010, 17:04 (CET)