Diskussion:Udviklingsteori

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Denne artikel burde vel flyttes til "udviklingsteori (fattigdom)" eller udviklingsteori (den tredje verden), idet "udviklingsteori" også kan henvise til Darwins lære? Udviklingsteori burde derfor være en disambiguition-side. Jeg er ikke helt sikker på, hvordan man flytter en artikel og får alle henvisninger til at flytte sig med, så jeg spørger om hjælp; nogen af jer med robotter kan vel indstille dem til at konsekvensrette i artikler, der henviser til en side? --Jakob mark 9. sep 2005 kl. 21:41 (CEST)

Jeg er enig i at den skal ændres til flertydig, de fleste forventer nok evolutionslæren. Jeg plejer at rette links manuelt. I dette tilfælde er der kun 5, så det virker ret overskueligt. Men en robot ville selvfølgelig være smartere.--Per Abrahamsen 9. sep 2005 kl. 22:39 (CEST)
Jeg synes ikke, at udviklingsteori (fattigdom) er en særlig god titel, og udviklingsteori (den tredje verden) er lidt lang... Gode forslag til en titel er velkomne - udviklingsteori (statskundskab) eller udviklingsteori (politik), måske? Men du har ret, det kræver selvfølgelig ikke mange sekunder at rette det i de fem forekomster...--Jakob mark 10. sep 2005 kl. 19:51 (CEST)

Udviklingsteori som det er beskrevet her, er teori inden for den samfundsvidenskabelige disciplin. I modsætning til Darwins evolutionslære, som tidligere nævnt. Så "Samfundsvidenskabelig Udviklingsteori" er måske ikke helt ved siden af. Som sådan har det jo ikke noget med statskundskab at gøre. Men derudover mangler der også mange referencer i teksten, og den virker nogle steder rimelig ensidig. Eksempelvis er der jo ikke refereret til nogle teoretikere, hvilket er oplagt. Frants101 18. dec 2008, 13:48 (CET)