Diskussion:Uge

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Kalender-ikon Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Almanak, et forsøg på at koordinere oprettelsen af almanakrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Uden overskrift[redigér wikikode]

Vil nogen med MIcrosoft Outlook være så venlig at undersøge de forskellige indstillinger for ugenummerering i det værktøj? Det foresvæver mig at der er flere muligheder end de i artiklen nævnte. --Palnatoke 5. jun 2005 kl. 13:31 (CEST)

Google Earth[redigér wikikode]

Dette er en kommentar til en lidt speciel problematik, hvor Artiklen om Uge kommer til at spille en morsom - og dermed forvirrende rolle. Et billede fra Google Earth henviser direkte til Wikipediea. Billedet er placeret det geografisk rigtige sted, nemlig på LANDSBYEN UGE, i Sønderjylland. Når man klikker på knappen kommer der en informationsboks op med et kort resumé af Wikipedia ARTIKLEN UGE. Wikipedia har ingen artikel, der omhandler landsbyen. I boksens lille billedserie er der ét billed fra Landsbyen Uge - nemlig Uge Kirke - og derudover er der billeder fra Århus (festUGE) samt et par billeder fra Tyskland, hvor uge også er med som enkeltord.

Jeg vil blot gøre opmærksom på, at det samarbejde der er mellem Google Earth og Wikipedia er offer for at - i dette specifikke tilfælde - UGE både er et setdnavn og et navneord. Der er sandsynligvis mange andre eksempler. Hvem skal tage affære? Wikipedia eller Google Earth?

Venlig hilsen

Poul Hillerup

Jeg kan kun forestille mig, at problemet må være Google Earth. Der findes flere tjenester, der samarbejder med Wikipedia. Hos nogle af disse dannes linket ud fra geografiske kooordinater i Wikipedia-artiklen. I øvrige tilfælde oprettes linket af tjenesten selv - evt. dens brugere.
Eftersom artiklen om landsbyen Uge endnu ikke er skrevet, har jeg svært ved at se, at problemet skulle være Wikipedia. --|EPO| COM: 2. feb 2009, 18:30 (CET)

Er det tid til en opdatering af denne artikel?[redigér wikikode]

Så vidt jeg er bekendt har Dansk Standard opdateret dette, således den korrekte standard nu er [DS/ISO 8601:2005]. Supplerende vil jeg gerne stille spørgsmålstegn ved det fornuftige i at artiklens kildehenvisning er en privat hjemmeside der forklarer om ugenumrer (og som ligeledes ikke selv henviser videre til andre kilder). Selv om jeg er sikker på "Jeppe" er en vældig flink fyr, så var det måske på sin plads med kildehenvisninger til dokumenter fra Dansk Standard og ISO i stedet for? Hvis ingen protesterer mod en opdatering vil jeg forsøge at lave lidt "cleanup" om et par uger eller tre... SplatMan DK (diskussion) 1. maj 2014, 14:51 (CEST)

Førstehåndsforskning?[redigér wikikode]

@Biscuit-in-Chief: Hvorfor har du sat {{førstehåndsforskning}} på? --Madglad (diskussion) 15. apr 2019, 15:19 (CEST)