Diskussion:Urkristendommen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Kristendom Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Kristendom, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Kristendomsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Artículo bueno-blue.svg Artiklen Urkristendommen er blevet udpeget som lovende artikel. Det vil sige at den vurderes klar til at blive forbedret til en god artikel. Hvis du kan opdatere eller forbedre den, så gør det gerne, men diskuter gerne større ændringer her først.
Emblem-star.svg Artiklen Urkristendommen har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 19, 2008.

Stock post message.svg Huskeliste for Urkristendommen: rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste

Jeg kan se at du lige er kommet mig i forkøbet med en oprettelse af denne stærkt savnede artikel; jeg har skrevet følgende ,som jeg har tænkt i nær fremtid at indflette i teksten - hvis jeg kender dig ret efter tidligere er du nok ikke 100% enig med mig i det jeg skriver, men vi må finde en måde at koordinere det på. --Ktp72 15. jun 2007, 12:42 (CEST)

:-)--MortenKristensen 15. jun 2007, 23:22 (CEST)

Tidsperiode[redigér wikikode]

Jeg forestiller mig egentligt at denne artikel kun omhandler perioden indtil ca. 100 e.v.t. hvor kristendommen fremstår som en selvstændig religion - efterfulgt af en anden artikel om perioden 2. årh til 7. årh. - jeg vil gøre dette mest fordi disse artikler hurtigt ´vil blive enormt lange (jeg tror jeg p.t. ligger med inde m. materiale i noteform til en artikel på omtrent 40 kb - nu mangler jeg bare at finde tid til at skrive det) Desuden forestiller jeg mig at denne artikel kan omdøbes til Urkristendommen eller Kristendommens opståen da kirken jo ikke findes endnu som "kirke" og at ekklesia på dette tidspunkt betyder noget ganske andet end det moderne ord. --Ktp72 18. jun 2007, 21:01 (CEST)

Omskrivning[redigér wikikode]

Har tilføjet en del tekst, som jeg har syslet med. Jeg har flyttet lidt rundt på den eksisterende tekst og tilpasset den til den nye. mht noter så er de ikke lavet helt færdige endnu, har desværre ikke mere tid - men det må jeg finde igen snarest muligt. --Ktp72 19. jun 2007, 09:18 (CEST)

Flytning[redigér wikikode]

Da der endnu ikke har lydt protester vil jeg flytte denne artikels indhold til Urkristendommen.--Ktp72 3. jul 2007, 13:15 (CEST)

Lovende[redigér wikikode]

Jeg har netop gjort artiklen til LA. Jeg tænkte på om der kunne tilføjes noget om de diskussioner jeg går ud fra der er om hvordan kristendommen har udviklet sig, og de konflikter det giver i dag? Ved ikke om der er noget at skrive og om det er relevant. --Peter Andersen 15. mar 2008, 23:32 (CET)

Jeg havde selv forestillet mig at denne artikel artikel skulle fortsættes af en der der hedder: Oldkirken om periden ca. 100 - ca. 700 e.v.t. (pt. en redirect til denne); hvor de forskellige retninger og gamle konflikter indefor kristemdommen kan behandles indgående. Mvh. --Ktp72 17. mar 2008, 08:44 (CET)

Er der en grund til, at principet om tidsangivelser som e.Kr. fraviges i denne artikel? (skrev 77.215.143.98 (diskussion • bidrag) 16. aug 2011, 15:16. Husk at signere dine indlæg.)