Diskussion:Venskabsbyer i Danmark

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Billund[redigér wikikode]

Hvor kommer det fra, at den estiske by skulle være venskabsby til Billund? Jeg håber, der er en kilde, for det eneste, jeg har kunnet finde, er, at Billund har byen Hohenwestedt (som ikke er listet) som venskabsby. Generelt er den lidt tynd med kilder - der kunne jo være flere af den slags (jeg kender bare ikke så meget til venskabsbyer generelt). --CarinaT (diskussion) 5. aug 2012, 19:09 (CEST)

Afsnittet, ang. nævner jo at den tyske by ikke længere formelt set er venskabsby. Jeg, så derfor ingen grund til at medtage den i artiklen. Som jeg ser det på tysk wiki, er Billund og Hohenwestedt pt. partnerbyer, ikke søsterbyer. Er, dog lidt i tvivl om det to begreber dækker det samme. Har, fundet denne kilde fra estlands ambassade i Danmark, der angiver den estiske by som venskabsby til Billund. Ang. kilderne vil jeg se hvad jeg kan gøre. Trade (diskussion) 5. aug 2012, 20:46 (CEST)
Artiklen hedder jo heller ikke søsterbyer, men venskabsbyer. Er dog ret sikker på, de tre begreber dækker over det samme - og sikkert flere til. Jeg kan ikke se, hvor du henviser til, der skulle stå, de ikke længere formelt set er venskabsbyer? --CarinaT (diskussion) 5. aug 2012, 22:13 (CEST)
Det, er sætningen Venskabsbåndene blev knyttet, da Lego grundlage en fabrik i byen. Denne er dog nedlagt nu, men venskabet opretholdes i afsnittet om venskabsbyer, der gir mig anledning til at tro at det har droppet byen, formelt og teknisk set. --Trade (diskussion) 15. okt 2012, 09:23 (CEST)

Navnet[redigér wikikode]

Bør navnet på artiklen/listen ikke være Danske byers venskabsbyer? (eller lignende) - det lyder ganske vist lidt klumset, men er mere præcist; henvisningerne går jo til byer uden for Danmark. - Nico (diskussion) 13. aug 2012, 09:40 (CEST)