Diskussion:Videnskab

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Filosofi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Filosofi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af filosofi-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Problematisk[redigér wikikode]

Artiklens videnskabssyn er ret mangelfuldt. Den skelnen som der laves mellem naturvidenskab og "hvad der i øvrigt benævnes videnskab" er i bedste fald udtryk for en meget snæver videnskabsteoretisk vurdering. At definere naturvidenskab udfra at det er "objektivt observerbart" er noget mærkeligt noget. Er matematik observerbart? Er biologi og teoretisk fysik objektivt? Hvorfor er eksempelvis kultur ikke observerbart? Hvis disse termer skal anvendes må (denne artikels) nærmere bestemmelse af begreberne "objektivt" og "observerbart" ekspliciteres.

Modsætningen fortsætter i punktopstillingen. Den "Anerkendte naturvidenskab" vs. "Den ikke anerkendte videnskab, som består af enten en teoretisk eller en praktisk del, eller som mangler sammenhæng imellem den teoretiske og den praktiske del".

Det er efter min bedste overbevisning POV så det batter, men lad os starte med en QA, og se om der ikke er nogle videnskabsinteresserede der kan uddybe artiklen lidt(skrev Crimse (diskussion • bidrag) 15. feb 2007, 10:57. Husk at signere dine indlæg.)

Helt enig derfor har jeg oversat artiklen fra no. Utroligt ingen (inklusiv mig selv) ikke har reageret før nu.--Jan Friberg 26. jan 2008, 03:43 (CET)
Hurra hurra! Meget bedre! --Crimse 9. feb 2008, 21:48 (CET)

Samfundsvidenskab kontra humaniora[redigér wikikode]

I artiklens afgrænsning af videnskaberne efter fagområde står der, at samfundsvidenskab forsker på kulturfænomener, mens humaniora forsker på "sprog, litteratur, filosofi m.m.". Burde dette ikke afklares yderligere? Sprog, litteratur og filosofi forekommer da i hvert fald mig temmelig meget at være kulturfænomener. Så hvad er egentlig forskellen? Det er i hvert fald ikke tydeligt for mig. krungadoren 8. sep 2009, 21:48 (CEST)