Diskussion:Vitus Bering

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jeg kommer snart til at henvise til den anden Vitus Bering, så er der nogen, der lige gider gennemtænke en smart måde lige at at få fremhævet, at der altså er to personer med navnet og få det ført ud i praksis? Og gerne lave et link klar til en evt. kommende artikel om ham.--Heelgrasper 8. jul 2005 kl. 08:59 (CEST)

Jeg har tænkt og mener, at polarforskeren er betydelig mere kendt (han har dog fået et stræde opkaldt efter sig), så hans artikel skal stå først. Nederst på siden kan man så - som det allerede er angivet - lave en henvisning til den ældre navnebroder og hans side. Hvis de var lige kendte, burde man lave en flertydig side for Vitus. --hansjorn 8. jul 2005 kl. 09:49 (CEST)
Problemet er, at der på nuværende tidspunkt ikke er en henvisning til navnebroderen. Der er blot et eksternt link. Så når jeg om et øjeblik poster en ny artikel om titlen kongelig historiograf kommer den til at henvise til polarforskerens artikel, som folk så må læse igennem for helt nede i bunden at opdage, at det måske ikke er ham, der er tale om. Det er klart, at det er denne artikel, folk skal komme til, når de slår Vitus Bering op.--Heelgrasper 8. jul 2005 kl. 09:55 (CEST)
Forstået. Men så vil jeg mene, at du skal oprette en side med digteren - ganske kort - for at undgå misforståelser. I alm. html kan man jo henvise til en side og et afsnit (#), men det mener jeg ikke, at man kan her. Noget a la: Vitus Bering#digter --hansjorn 8. jul 2005 kl. 11:33 (CEST)

Forkert portræt[rediger kildetekst]

Det portræt, der ledsager artiklen om SØFAREREN Vitus Bering, viser hans onkel af samme navn. Det er en meget gammel fejl, som går tilbage til den tidlige faglitteratur om Vitus Bering og hans rejser i russisk flådetjeneste. I 1940 fik det Russiske Flådemuseum i Skt. Petersborg af en Bering-efterkommer, E. A. Tregubova et billede doneret, som ifølge familietraditionen skulle forestille søfareren. I dag er de fleste Bering-forskere enige om, at også dette portræt forestiller onklen. I 1992 lavede den russiske modellør V. N. Zvjagin en rekonstruktion af Vitus Berings ansigt på grundlag af søfarerens kranium, som blev fundet under udgravningen af Kamtjatka-ekspeditionens vinterlejr og grav fra 1741 på Beringøen. En tegning lavet på grundlag af Zvjagins rekonstruktion kan ses her: http://www.kamchatsky-krai.ru/biography/bering.htm Desværre er det fejlagtige portræt vandret videre til andre sprogudgaver af artiklen.