Diskussion:William Bailey

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Bane Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Jernbaner, et forsøg på at koordinere oprettelsen af jernbanerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Bailey kom til den sydslevigske jernbane (King Frederik the VII. South Slesvig Railway Flensborg-Rendsborg med sidebane Øster Ørsted-Tønning) i forbindelse med dennes åbning i 1854

Banen havde vel næppe et engelsk navn. Sandsynligvis har den haft et tysk og/eller et dansk navn.

I øvrigt er jeg noget i tvivl om "artikelhøjden" her. Er det nok, at han (formodentlig) har været en af de første lokomotivfører i Danmark? Og er der i øvrigt ikke mindst en mere kendt person med det navn? --Heelgrasper 20. jul 2006 kl. 19:42 (CEST)

Jeg er faktisk ret sikker på at banen havde engelsk navn. Det engelske anlægsselskab (Peto, Brassey & Betts - der også anlagde de første jyske baner) måtte overtage / forestå driften og dette skete under ledelse af John Louth, der aldrig rigtig lærte hverken tysk eller dansk. Alle ordrer, formularer og billetter var trykt på engelsk. Jeg har ledt lidt rundt omkring, men endnu ikke fundet eentydigt bekrædtelse på det engelske navn. Jo der var mindst en mere - William Bailey der begyndte ved jernbanen i 1867 og blev afskediget i 1904 efter at være dømt for bestikkelse mv. (og der er sikekrt andre). Bailey er efter min opfattelse interessant fordi han - som hovedparten af de første professionelle jernbanefolk var englænder og både i Slesvig og senere Jylland i høj grad kom til at præge de første generationer af danske jernbanefolk. --John 20. jul 2006 kl. 20:30 (CEST)

Hmmm... på http://www.slesvigland.dk/asp_mdb_arkiv/loadtext_index.asp?nummer=2006-01-04de&soegeord=Kiel0Molfsee&sprog=dk&de=&dk=&vis_billeder=&optaeller=8&soegekriterie=fuldtekst&by=Kiel&billede=05&id=3-2 er der ellers et billede (http://www.slesvigland.dk/admin/upload/2006-01-04-8.jpg) af den første køreplan, hvor navnet Frederik VII. Südschleswigschen Eisenbahn bruges. --Heelgrasper 20. jul 2006 kl. 21:39 (CEST)

Det ser jeg, jeg citerer Rambusch: "Den sydslevigske Jernbane havde fuldstændig engelsk Drift. Alle Formularer, Billetter og Tryksager vare trykte paa Engelsk. Officielt hed den "King Frederik the 7ths South Sleswick Railway", hvilket stod øverst paa Formularerne......Formentlig har Regeringen netop fundet sig i de engelske Formularer for hverken at bruge dansk eller tysk mellem den blandede Befolkning." Den ene udgave af Rambusch som jeg har, er et optryk fra 1971 hvor de Jens Kofoed og afdøde P. Thomassen (begge anerkendte jernbanhistoriske forfattere) kommenterer og ddyber Rambusch. De konstaterer til ovennævnte tekst at"I den daglige drift brugtes både engelsk og tysk sprog", men de korrigerer ikke Rambusch. I den biografiske skitse af ham bruger de "King Frederik the VII South Sleswig Railway" ... så jeg tror - indtil videre - stadig mest på det engelske navn. --John 20. jul 2006 kl. 22:33 (CEST)