Don Powell

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Don Powell

Don Powell Book Signing.jpg

Personlig information
Født 10. september 1946 Rediger på Wikidata
Bilston Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Medlem af Slade Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Trommeslager, perkussionist, musiker, sangskriver Rediger på Wikidata
Genre Glam rock Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Don Powells hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Donald George Powell (født 10. september 1946 i Bilston, Staffordshire, England) er en engelsk trommeslager og percussionist, mest kendt som grundlægger af den britiske glam rock-gruppe Slade.

Opvækst[redigér | redigér wikikode]

Som barn var Don Powell spejder og fattede her interesser for trommer efter at have deltaget i en parade. Den unge Powell gik også til boksning, men var nødt til at holde op på grund af en øreinfektion. Han arbejdede i et lille jernstøberi, inden han blev professionel trommeslager.

Tidlig karriere[redigér | redigér wikikode]

Don Powell spillede i bandet The Vendors, hvor guitaristen Dave Hill senere stødte til. The Vendors blev til The N'Betweens, og violinisten/bassisten Jimmy Lea blev antaget efter en optagelsesprøve. Powell lagde nu mærke til Noddy Holder, der spillede med gruppen Steve Brett & The Mavericks, og han og Hill fik Holder med i The N'Betweens. Bandet gendannedes som Ambrose Slade, forkortede navnet til Slade, og succesen begyndte.

Tiden i Slade[redigér | redigér wikikode]

Don Powell var bandets humorist og bliver af mange anset for at være en af verdens bedste rocktrommeslagere.[kilde mangler] Han skrev nogle af Slades tidlige sange sammen med især Jim Lea. Mange af dem findes på Slades 1970-album Play it Loud. Han var også med til at skrive Slades top 5-hit Look Wot You Dun med Holder/Lea i 1972.

I 1973, hvor Slade var på sit højeste, kom Don Powell ud for en alvorligt bilulykke, hvor hans 20-årige kæreste Angela blev dræbt. Powell selv blev ilde tilredt og lå i koma. Lægerne frygtede for hans liv og måtte sågar bore hul i hans kranium for at lette det indre tryk. Powell kom sig, og for ham blev arbejdet den bedste terapi. Da top 5-hittet My friend Stan blev indspillet i 1973, gik Powell stadig med stok og måtte løftes op på sit trommesæt. Ved bilulykken mistede Powell både smags- og lugtesansen, ligesom han stadig har problemer med sin hukommelse. Han kan kun huske fra dag til dag ved at tjekke sine optegnelser i en dagbog.

Tiden efter opløsningen af Slade[redigér | redigér wikikode]

Da Slade gik i opløsning i 1991, ejede og drev Don Powell et lille import/eksport-firma, der solgte antikviteter, før han i 1993 sluttede sig til bandet Slade II med bl.a. Dave Hill og sangeren Steve Whalley fra Redbeards from Texas. Bandet turnerer stadig i Europa og har udgivet de to albummer Keep On Rockin og Cum On Let's Party!. Bandets navn blev i 1997 forkortet tilbage til Slade. Endvidere gæsteoptrådte Powell i 2000 i BBCs tv-version af Lorna Doone.

Private[redigér | redigér wikikode]

Don Powell har været gift to gange og bosat i Bexhill-on-Sea, East Sussex, i England. I dag bor han i Silkeborg med sin danske kæreste.

Men succesen forsatte i Danmark på Team Teateret i Herning på forstilling Oliver T, hvor Slade's musik var lagt i den fantatiske historie om Oliver Twist af Charles Dickens. OLIVER T. er en cross-over mellem koncert og teaterforestilling, hvor musik og teatersupplerer, inspirerer og provokerer hinanden. Et orkester af kammer- og rockmusikere understøtter og kommenterer skuespillernes spil med såvel klassisk inspireret musik.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]