Dorthe Gerlach

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Dorthe Gerlach
Født 1980Rediger på Wikidata
Statsborger DanmarkRediger på Wikidata
Genre Pop
Beskæftigelse MusikerRediger på Wikidata
Pladeselskab Little Tornado
Eksterne henvisninger
http://www.dorthegerlach.dk
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Dorthe Gerlach (født 1980 I Jerslev[1][2]) er en dansk sangerinde og sangskriver. Hun fik sit gennembrud med duoen Hush som debuterede i 2004 og siden har solgt over 100.000 albums i Danmark.

Hun er indehaver af pladeselskabet Little Tornado som den 20. oktober 2014 udsendte singlen Natlys, det første udspil fra hendes debutsoloalbum af samme navn. Albummet udkom i januar af 2015.

I forhold til Gerlachs tidligere musik fremstod Natlys med et mere elektronisk lydbillede og i en genre mere i retning af tidstypisk pop. Anmelderne var mindre entusiastiske over den elektroniske produktion, men noterede sig Gerlachs flotte vokal.[3][4][5] Albummet bestod af 11 dansksprogede sange, alle skrevet af hende selv.

Teksterne indeholdt erindringer og refleksioner blandt andet Voksen sommer om hendes tid som teenager i sommerens Løkken og Assistens med linjer taget fra gravstene på hendes lokale kirkegård Assistens Kirkegård.[6]

Gerlachs har også arbejdet uden for det elektroniske med sin musik. Således har hun samarbejdet med Chris Minh Doky, et samarbejde som begyndte i Hush's regi.[7] Blandt andet har Gerlach lagt vokal til Minh Dokys jazzmesse i Vor Frue Kirke i både 2013, 2014 og 2015.[8] Til jazzmessen 2015 fremførte de Assistens og titelsangen Natlys.

Hun giver jævnligt koncerter rundt omkring i Danmark.[9]

I 2017 deltog hun i Toppen af PoppenTV 2 Danmark.

Til DRs mindekoncert for Kim Larsen på Rådhuspladsen i København den 7. oktober 2018 fremførte hun en fortolkning af "This is my life".[10]

Toppen af Poppen[redigér | redigér wikikode]

  • Opført for andre:
    • Spillede Auras sang "Love Somebody"

Eksterne kilder/henvisninger[redigér | redigér wikikode]