Dorthe Gerlach

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
Dorthe Gerlach
Født 1980Rediger på Wikidata
Genre Pop
Pladeselskab Little Tornado
Eksterne henvisninger
http://www.dorthegerlach.dk

Dorthe Gerlach (født 1980 I København) er en dansk sangerinde og sangskriver. Hun fik sit gennembrud med duoen Hush som debuterede i 2004 og siden har solgt over 100.000 albums i Danmark.

Hun er indehaver af pladeselskabet Little Tornado som den 20. oktober 2014 udsendte singlen Natlys, det første udspil fra hendes debutsoloalbum af samme navn. Albummet udkom i januar af 2015.

I forhold til Gerlachs tidligere musik fremstod Natlys med et mere elektronisk lydbillede og i en genre mere i retning af tidstypisk pop. Anmelderne var mindre entusiastiske over den elektroniske produktion, men noterede sig Gerlachs flotte vokal.[1][2][3] Albummet bestod af 11 dansksprogede sange, alle skrevet af hende selv.

Teksterne indeholdt erindringer og refleksioner blandt andet Voksen sommer om hendes tid som teenager i sommerens Løkken og Assistens med linjer taget fra gravstene på hendes lokale kirkegård Assistens Kirkegård.[4]

Gerlachs har også arbejdet uden for det elektroniske med sin musik. Således har hun samarbejdet med Chris Minh Doky, et samarbejde som begyndte i Hush's regi.[5] Blandt andet har Gerlach lagt vokal til Minh Dokys jazzmesse i Vor Frue Kirke i både 2013, 2014 og 2015.[6] Til jazzmessen 2015 fremførte de Assistens og titelsangen Natlys.

Hun giver jævnligt koncerter rundt omkring i Danmark.[7]

I 2017 deltog hun i Toppen af PoppenTV 2 Danmark.

Toppen af Poppen[redigér | redigér wikikode]

  • Opført for andre:
    • Spillede Auras sang "Love Somebody"

Eksterne kilder/henvisninger[redigér | redigér wikikode]