Dorthe Gerlach

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Dorthe Gerlach
Født 1980
Oprindelse København[1], opvokset i Jerslev[2]
Pladeselskab Little Tornado
Associeret med Hush
Eksterne henvisninger
www.dorthegerlach.dk

Dorthe Gerlach (født 1980 i København[1], opvokset i Jerslev[2][3]) er en dansk sangerinde og sangskriver. Hun fik sit gennembrud med duoen Hush som debuterede i 2004 og siden har solgt over 100.000 albums i Danmark.

Hun er indehaver af pladeselskabet Little Tornado som den 20. oktober 2014 udsendte singlen "Natlys", det første udspil fra hendes debutsoloalbum af samme navn. Albummet udkom i januar af 2015.

I forhold til Gerlachs tidligere musik fremstod "Natlys" med et mere elektronisk lydbillede og i en genre mere i retning af tidstypisk pop. Anmelderne var mindre entusiastiske over den elektroniske produktion, men noterede sig Gerlachs flotte vokal.[4][5][6] Albummet bestod af 11 dansksprogede sange, alle skrevet af hende selv.

Teksterne indeholdt erindringer og refleksioner blandt andet Voksen sommer om hendes tid som teenager i sommerens Løkken og Assistens med linjer taget fra gravstene på hendes lokale kirkegård Assistens Kirkegård.[7]

Gerlach har også arbejdet uden for det elektroniske med sin musik. Således har hun samarbejdet med Chris Minh Doky, et samarbejde som begyndte i Hushs regi.[8] Blandt andet har Gerlach lagt vokal til Minh Dokys jazzmesse i Vor Frue Kirke i både 2013, 2014 og 2015.[9] Til jazzmessen 2015 fremførte de Assistens og titelsangen Natlys.

Hun giver jævnligt koncerter rundt omkring i Danmark.[10]

I 2017 deltog hun i Toppen af PoppenTV 2 Danmark.

Til DRs mindekoncert for Kim LarsenRådhuspladsen i København den 7. oktober 2018 fremførte hun en fortolkning af "This is my life".[11]

Gerlach og ægtefællen Michael Hartmann venter deres første barn i starten af 2020.[12]

Toppen af Poppen[redigér | redigér wikikode]

  • Opført for andre:
    • Spillede Auras sang "Love Somebody"

Referencer[redigér | redigér wikikode]