Drama (regional enhed)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Drama
Περιφερειακή Ενότητα
Δράμας
Overblik
Land Grækenland Grækenland
Periferi Østmakedonien og Thrakien
Postnr. 66x xx Rediger på Wikidata
Nummerplade­bogstav(er) DM Rediger på Wikidata
Demografi
Indbyggertal 98.287 (2011)
 - Areal 3.468 km²
Andet
Tidszone UTC+2 (normaltid)
UTC+3 (sommertid) Rediger på Wikidata
Koordinater 41°15′N 24°10′Ø / 41.250°N 24.167°Ø / 41.250; 24.167Koordinater: 41°15′N 24°10′Ø / 41.250°N 24.167°Ø / 41.250; 24.167
Oversigtskort
For alternative betydninger, se Drama (flertydig). (Se også artikler, som begynder med Drama)

Drama (græsk: Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, Perifereiakí Enótita Drámas er en af Grækenlands regionale enheder. Den er en del af periferien Østmakedonien og Thrakien. Dets hovedstad er byen Drama. Den regionale enhed er den nordligste i den geografiske region Makedonien og den vestligste i den administrative region Østmakedonien og Thrakien. Den nordlige grænse med Bulgarien er dannet af Rhodope-bjergene.

Geografi[redigér | rediger kildetekst]

Den nordlige del af den regionale enhed, der grænser op til Bulgarien, er meget bjergrig. De vigtigste bjergkæder er Orvilos (bulgarsk: Славянка-Slavyanka) i nordvest, Falakro i nord (med 2.232 moh. det højeste punkt i den regionale enhed), de vestlige Rhodope-bjerge i nordøst (herunder bjergene Frakto, Elatia, Koula m.fl.) Og Menoikio i sydvest. Nestos er den længste flod, der løber i nordøst. Den nordlige del rummer en unik skat kendt som Karantere (eller Elatias skove).

Drama er omgivet af de regionale enheder i Xanthi mod øst, Kavala mod syd, Serres mod sydvest og mod vest og de bulgarske provinser Blagoevgrad og Smolyan mod nord. Der er landbrug i den sydlige og den vestlige del af Drama.

Den sydlige del har hovedsageligt et middelhavsklima. Klimaet er mere kontinentalt med kolde vintre i højderne og i den nordlige del.

Administration[redigér | rediger kildetekst]

Den regionale enhed Drama er opdelt i 5 kommuner. Disse er (nummer som på kortet i infoboksen):[1]

Præfektur[redigér | rediger kildetekst]

Som en del af Kallikratis -regeringsreformen i 2011 blev det tidligere Drama-præfektur (græsk: Νομός Δράμας) blev omdannet til en regional enhed i regionen Østmakedonien og Thrakien. Præfekturet havde samme udstrækning som den nuværende regionale enhed. Samtidig blev kommunerne omorganiseret i henhold til nedenstående tabel. [1]

Ny kommune Gamle kommuner Sæde
Doxato Doxato Kalampaki
Kalampaki
Drama Drama Drama
Sidironero
Kato Nevrokopi Kato Nevrokopi Kato Nevrokopi
Paranesti Paranesti Paranesti
Nikiforos
Prosotsani Prosotsani Prosotsani
Sitagroi

Kilder eog henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b "GESETZ NR. 3852 Neue Architektur der Selbstverwaltung und der dezentralisierten Verwaltung – Programm Kallikratis" (PDF) (tysk). Arkiveret fra originalen (PDF) 2014-02-02.