Dry Falls (North Carolina)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Dry Falls ved høj vandstand i floden.

Dry Falls, også kendt som Upper Cullasaj Falls er et vandfald på Cullasaja River i Nantahala National Forest i Macon County i North Carolina. Faldet indgår i "Mountain Waters Scenic Byway'.'[1] Vandfaldet, der har en højde på 20,1 m, ligger ved US Highway 64 ca. 5 km nordvest for byen Highlands. Faldet har tidligere været kendt under andre navne, High Falls, Pitcher Falls m.fl.[2]

Geologi[redigér | redigér wikikode]

Dry Falls er en del af en serie af vandfald på Cullasaja River over en strækning på 14 km af floden. Vandet falder fra en overhængende skrænt, som tillader besøgende på en sti, der fører ind bag vandfaldet, uden at man bliver specielt våd, når vandstanden i floden er lav. Man skal dog ikke prøve ved høj vandstand, hvis man ikke ønsker at blive våd. Navnet "Dry Falls" kommer netop af, at man kan undgå at blive våd, selv om man går bag faldet.

Dry Falls ved lav vandstand. Stien bag falder ses tydeligt.

Faldets højde opgives forskellige i forskellige kilder. Bogen North Carolina Waterfalls af Kevin Adams sætter højden til 19,8 m,[3] mens NCWaterfalls.com angiver højden til 24,4 m.,[4].

Besøg ved faldet[redigér | redigér wikikode]

I modsætning til Cullasaja Falls er det forholdsvis nemt at besøge Dry Falls. Der er indrettet en parkeringsplads ved siden af vejen, og en trappe fører ned til selve faldet.

I perioden 20082009 blev forholdene for besøgende forbedret. Der blev anlagt en bygning med blandt andet toiletter, og en ny sti og en udsigtsplatform blev bygget ved parkeringspladsen.

Andre vandfald i nærheden[redigér | redigér wikikode]

Ikke langt fra dette vandfald finder man yderligere tre kendte vandfald, foruden en række sværere tilgængelige og derfor mindre kendte. De mest kendte er:

Noter[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Mountain Waters Scenic Byway er en ca. 104 km lang, naturskøn vej i det system, der kaldes National Forest Scenic Byways. Vejen går gennem Nantahala National Forest i den vestlige del af North Carolina og passerer, som navnet antyder, flere vandfald.
  2. ^ Adams, Kevin: North Carolina Waterfalls, 2005, side 467
  3. ^ Adams, Kevin: North Carolina Waterfalls, 2005, side 466
  4. ^ "Dry Falls fra NCWaterfalls". Arkiveret fra originalen 20. marts 2018. Hentet 7. januar 2018. 

Eksterne referencer[redigér | redigér wikikode]

Koordinater: 35°04′05″N 83°14′21″V / 35.0681°N 83.2391°V / 35.0681; -83.2391