Cullasaja Falls (North Carolina)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Cullasaja Falls på et tidspunkt med meget vand i floden.

Cullasaja Falls[1] er er et vandfald i det sydvestlige North Carolina. Vandfaldet ligger på Cullasaja River i Nantahala National Forest i Macon County og indgår i Mountain Waters Scenic Byway.[2] Vandfaldet ligger ved US Highway 64 ca. 16 km sydøst for Franklin. Navnet "Cullasaja" kommer fra et od på cherokesisk og betyder "Tretorns-stedet"[3]

Geologi[redigér | redigér wikikode]

Cullasaja Falls er det sidst vandfald på Cullasaja River. Vandfaldet består af en kaskade af mindre fald over en strækning på ca. 300 m.

Højden på faldet opgives forskelligt i forskellige kilder. Bogen North Carolina Waterfalls af Kevin Adams sætter højden til 61 m.[4]. NCWaterfalls.com angiver højden til 77,1 m,[5]. Google Earth beregner højden til 42 m, baseret på forskellen på højden over havet ved vandfaldets top og ved den dam for enden af faldet, hvor vandet ender.

Besøg ved faldene[redigér | redigér wikikode]

Det er nemt at se vandfaldet fra vejen, når man kører forbi. Derimod er det vanskeligt at komme tættere på. Faldene ligger ved en række uoverskuelige sving på US Highway 64 med meget stejle klippesider på begge sider af vejen. Der er en meget lille vigeplads tæt på faldene, men da vejen er smal og uoverskueligt, kan det være farligt at gå langs denne til faldene.

Trods besværet med at komme frem til faldene, er der alligevel en del, der bruger dammen for enden af faldene til badning og klippesiderne til rappelling.

Andre vandfald i nærheden[redigér | redigér wikikode]

Ikke langt fra dette vandfald finder man yderligere tre kendte vandfald, foruden en række sværere tilgængelige og derfor mindre kendte. De mest kendte er:

Noter[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ [http://library.unc.edu/wilson/ncc/talk-like-a-tar-heel/ På "Talk Like A Tar Heel – North Carolina place names" kan man høre udtalen.
  2. ^ Mountain Waters Scenic Byway er en ca. 104 km lang, naturskøn vej i det system, der kaldes National Forest Scenic Byways. Vejen går gennem Nantahala National Forest i den vestlige del af North Carolina og passerer, som navnet antyder, flere vandfald.
  3. ^ Tretorn er navnet på et løvfældene træ, Gleditsia triacanthos, som er almindelige i det østlige USA.
  4. ^ Adams, Kevin: North Carolina Waterfalls, 2005, side 470
  5. ^ Cullasaja Falls fra NCWaterfalls

Eksterne referencer[redigér | redigér wikikode]

Koordinater: 35°06′59″N 83°16′10″V / 35.1164°N 83.2695°V / 35.1164; -83.2695