Dynasty Warriors

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Dynasty Warriors (真・三國無双 Shin Sangokumusō) er en serie af japanske computerspil udviklet af Omega Force og udgivet af Koei, og er også navnet på det første spil i serien.

Seriens første udspil udkom i 1997, og pr. januar 2009 udgives der stadig Dynasty Warriors-spil. Historien foregår i De tre rigers tid i oldtidens Kina, og er stærkt inspireret af den kinesiske roman Beretningen om de tre kongedømmer.

Mens det første spil var et fighting-spil, hvor to figurer kæmper mod hinanden, har alle senere udgivelser været i beat'em up-genren, hvor spilleren kæmper mod hundredvis af fjender samtidig.

Navneforvirring[redigér | redigér wikikode]

Da Dynasty Warriors allerede ved seriens andet spil skiftede genre, valgte man i Japan at ændre seriens navn til 真・三國無双 Shin Sangoku Musou, frem for blot at tilføje et 2-tal til titlen. I den engelsktalende del af verden, fik dette spil dog navnet Dynasty Warriors 2, hvilket har resulteret i, af spillene har forskellige numre i Japan og i vesten. For eksempel hedder det p.t. nyeste spil i serien Dynasty Warriors 6 i vesten, mens det i Japan går under navnet 真・三國無双5 Shin Sangoku Musou 5.

Udvidelser[redigér | redigér wikikode]

Siden Dynasty Warriors 3, er der udkommet udvidelsespakker til hvert eneste spil i hovedserien, som indeholder nyt indhold til spillet. Udvidelserne kan dog også spilles uden hovedspillet med begrænset funktionalitet.

Xtreme Legends-pakker (猛将伝 Moushouden) med nye spilbare figurer og diverse nyt indhold, er udkommet til Dynasty Warriors 3, Dynasty Warriors 4 og Dynasty Warriors 5.

Empires-udgaver, der indeholder en mere overordnet strategisk spillemåde, er udkommet til Dynasty Warriors 4, 5 og 6.

Udgivelser[redigér | redigér wikikode]

Søsterserier[redigér | redigér wikikode]

Grundet seriens popularitet, er der skabt en række serier af meget lignende spil:

  • Samurai Warriors (戦国無双 Sengoku Musou) – baseret på den japanske borgerkrigsperiode omkring år 1600.
  • Dynasty Warriors: Gundam (ガンダム無双 Gandamu Musou) – baseret på de japanske Gundam-tegnefilmsserier.
  • Warriors Orochi (無双OROCHI Musou Orochi) – en krydsning mellem Dynasty Warriors og Samurai Warriors, der indeholder figurer fra begge serier.
  • Hokuto Musou (北斗無双 Hokuto Musou) – baseret på tegneserien Hokuto no Ken (også kendt som Fist of the North Star), sat til udgivelse i marts 2010 i Japan[1].

Kildehenvisninger[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Edge 210, Future Publishing, januar 2010, s. 44