Spring til indhold

Dynasty Warriors

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Dynasty Warriors (真・三國無双 Shin Sangokumusō) er en serie af japanske computerspil udviklet af Omega Force og udgivet af Koei, og er også navnet på det første spil i serien.

Seriens første udspil udkom i 1997, og pr. januar 2009 udgives der stadig Dynasty Warriors-spil. Historien foregår i De tre rigers tid i oldtidens Kina, og er stærkt inspireret af den kinesiske roman Beretningen om de tre kongedømmer.

Mens det første spil var et fighting-spil, hvor to figurer kæmper mod hinanden, har alle senere udgivelser været i beat'em up-genren, hvor spilleren kæmper mod hundredvis af fjender samtidig.

Navneforvirring[redigér | rediger kildetekst]

Da Dynasty Warriors allerede ved seriens andet spil skiftede genre, valgte man i Japan at ændre seriens navn til 真・三國無双 Shin Sangoku Musou, frem for blot at tilføje et 2-tal til titlen. I den engelsktalende del af verden, fik dette spil dog navnet Dynasty Warriors 2, hvilket har resulteret i, af spillene har forskellige numre i Japan og i vesten. For eksempel hedder det p.t. nyeste spil i serien Dynasty Warriors 6 i vesten, mens det i Japan går under navnet 真・三國無双5 Shin Sangoku Musou 5.

Udvidelser[redigér | rediger kildetekst]

Siden Dynasty Warriors 3, er der udkommet udvidelsespakker til hvert eneste spil i hovedserien, som indeholder nyt indhold til spillet. Udvidelserne kan dog også spilles uden hovedspillet med begrænset funktionalitet.

Xtreme Legends-pakker (猛将伝 Moushouden) med nye spilbare figurer og diverse nyt indhold, er udkommet til Dynasty Warriors 3, Dynasty Warriors 4 og Dynasty Warriors 5.

Empires-udgaver, der indeholder en mere overordnet strategisk spillemåde, er udkommet til Dynasty Warriors 4, 5 og 6.

Udgivelser[redigér | rediger kildetekst]

Søsterserier[redigér | rediger kildetekst]

Grundet seriens popularitet, er der skabt en række serier af meget lignende spil:

  • Samurai Warriors (戦国無双 Sengoku Musou) – baseret på den japanske borgerkrigsperiode omkring år 1600.
  • Dynasty Warriors: Gundam (ガンダム無双 Gandamu Musou) – baseret på de japanske Gundam-tegnefilmsserier.
  • Warriors Orochi (無双OROCHI Musou Orochi) – en krydsning mellem Dynasty Warriors og Samurai Warriors, der indeholder figurer fra begge serier.
  • Hokuto Musou (北斗無双 Hokuto Musou) – baseret på tegneserien Hokuto no Ken (også kendt som Fist of the North Star), sat til udgivelse i marts 2010 i Japan[1].

Kildehenvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Edge 210, Future Publishing, januar 2010, s. 44