Eberhard Georg Friedrich von Wächter

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Eberhard Georg Friedrich von Wächter (29. februar 1762 i Balingen, Württemberg14. august 1852 i Stuttgart) var en tysk maler.

von Wächter studerede i Paris under Regnault, fordrevs derfra under revolutionen, kom til Rom, gik over til katolicismen, rejste 1798 til Wien og bosatte sig 1809 i Stuttgart, hans ungdomshjem. I Rom fik Carstens (og ved ham antikkerne) megen indflydelse på hans kunst. Det er som elev af Carstens og idébegejstret fortsætter af de Carstenske traditioner, at kunsthistorien bevarer von Wächter fra forglemmelsen. Blandt hans værker må nævnes: "Sovende Sokrates", "Hjob og hans venner" (Stuttgarts Galleri), "Herakles på skillevejen", "Livets skib" og flere andre i nævnte galleri. I Thorvaldsens Museum findes brystbillede af maleren J. Koch.


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.