Edie Brickell

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Edie Brickell
Edie Brickell.jpg
Information
Født 10. marts 1966 (52 år)
DallasRediger på Wikidata
Oprindelse Oak Cliff, Dallas, Texas
Genre Folkrock
Aktive år 1985 – idag
Pladeselskab Geffen
Associeret med Edie Brickell & New Bohemians
Eksterne henvisninger
www.ediebrickell.com

Edie Brickell (født den 10. marts 1966 i Oak Cliff, Dallas, Texas) er en amerikansk sangerinde og sangskriver.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Edie Brickell havde studeredet halvandet på Southern Methodist University da hun under en bytur en nat i 1985 gik på scenen sammen med et lokalt band, New Bohemians.[1]

Sidst i 1980'erne var Edie Brickell forsanger i gruppen, der nu kaldte sig Edie Brickell & New Bohemians. Mens deres debutalbum Shooting Rubberbands at the Stars (1988) både blev godt modtaget af kritikerne og solgte godt, gik det mindre godt for gruppens opfølgningsalbum, Ghost of a Dog (1990). Som solist har Brickell udgivet Picture Perfect Morning (1994) and Volcano (2003). I 2006 gik hun sammen med nogle af de oprindelige medlemmer af New Bohemians og de udgav sammen albummet Stranger Things.

Edie Brickell har en rolle som folkemusiker i filmen Born on the Fourth of July (1989). Hendes udgave af Bob Dylans A Hard Rain's A-Gonna Fall er også med på filmens soundtrack. Nogle computerbrugere kender hende måske fra Good Times videoen, der var medtaget som eksempel på en multimediefil på Windows 95 installations CD-ROM'en.

Edie Brickell udgav i 2008 et nyt album The Heavy Circles, med hendes stedsøn Harper Simon som medproducer.

Familie[redigér | redigér wikikode]

Edie Brickell giftede sig med Paul Simon den 30. maj 1992. De bor i New Canaan, Connecticut sammen med deres tre børn.[2] Edie Brickell skulle optræde med What I AmNBCs Saturday Night Live show, da hun så Paul Simon stå foran kameramanden. "Han fik mig til at kludre i sangteksten, da jeg så på ham," siger hun med et smil. "Vi kan vise optagelsen til børnene og sige, 'Se, det var der at vi så hinanden for første gang.'"[3]

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ http://www.vh1.com/artists/az/brickell_edie/artist.jhtml VH1.com Hentet 05-11-07
  2. ^ Dixon, Ken, "Music Hall of Fame proposed for state ", artikel i Connecticut Post i Bridgeport, Connecticut, April 26, 2007 ("Paul Simon and Edie Brickell, his wife, of New Canaan")
  3. ^ http://www.cnn.com/2004/SHOWBIZ/Music/01/07/music.edie.brickell.ap/ CNN.com Hentet 05-11-07

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]