Edvard Blaumüller

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Edvard Blaumüller

Personlig information
Født 12. april 1851 Rediger på Wikidata
Død 2. oktober 1911 (60 år) Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Teolog, præst, digter Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Theobald Edvard Julius Blaumüller (12. april 1851 i København2. oktober 1911 smst) var en dansk præst, forfatter og teolog.

Blaumüller var søn af bogbindermester Johannes Julius Blaumüller. Han tog studentereksamen fra Borgerdydskolen på Christianshavn i 1870, og året efter filosofikum med udmærkelse i alle fag. I 1876 tog han teologisk embedseksamen. i 1879 blev han kapellan i Asminderød og i 1886 forflyttede han til Helligåndskirken i København, stadig som kapellan. Da kirkens præst Albert Schack søgte forflyttelse i 1908 rykkede Blaumüller op og overtog præstestillingen. Han fik dog kun lov at beklæde posten i tre år, til hans død i 1911.

Blaumüller fik offentliggjort artikler i Dagbladet af æstetisk og religiøst indhold. Han fik også offentliggjort digte forskellige steder, det mest kendte er nok Agnete og Havmanden fra 1894

Blaumüller giftede sig i 1880 med Elisabeth Petra Aline Bondo, datter af den daværende præst i Vallensbæk Niels Grumme Bondo. Han ligger begravet på Vestre Kirkegård i København.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]


Denne artikel bygger hovedsagelig på biografi(er) i 1. udgave af Dansk Biografisk Leksikon, udgivet af C.F. Bricka, Gyldendal (1887–1905).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.

Når en omskrivning af teksten til et mere nutidigt sprog og wikificeringen er foretaget, skal der anføres en reference med henvisning til forfatteren og den relevante udgave af DBL, jf. stilmanualen. Dette angives som fx:
{{Kilde |forfatter=Navn |titel=Efternavn, Fornavn |url=http://runeberg.org/dbl/... |work=[[Dansk Biografisk Leksikon]] |udgave=1 |bind=I til XIX |side=xxx |besøgsdato=dags dato}}
og herefter indsættelse af [[Kategori:Artikler fra 1. udgave af Dansk biografisk leksikon]] i stedet for DBL-skabelonen.

ReligionSpire
Denne religionsrelaterede biografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi