Eiterfjorden (Nærøy)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Eiterfjorden
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Nærøy
Kommuner (Fylker) Trøndelag
Område Helgeland
Type fjord
Maks. længde 9 kilometer
Oversigtskort

Eiterfjorden er en fjord i Nærøy kommune i Trøndelag fylke i Norge.[1] Den er omkring 9 kilometer lang, og begynder ved indløbet fra Risværfjorden, mellem Båsneset og Rødsneset. Derfra går den i en hovedsagelig østlig retning ind til bygden Gravvik inderst i fjorden. Den inderste del af fjorden er en ca. én kilometer lang vig som kaldes Lonet.[2]

På sydsiden af Rødsneset går Rødsfjorden mod sydøst. Langs sydsiden af Eiterfjorden ligger flere mindre bygder. Her er også mange vige og bugter, hvoraf de største er Søreitervågen og Djupvika. Fylkesvej 546 går til Sør-Eitran ved Søreitervågen, og en kommunal vej går østover til de andre bygder i denne del af fjorden.

Bygden Gravvik på nordsiden af fjorden ligger på et smalt ejd over til Gravvikvågen i Årsetfjorden længere mod nord.[3] Fylkesvej 771 går langs de indre dele af Eiterfjorden, som den krydser over ved det smalle sund ind til Lonet.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Den Norske los. B. 5 : Farvannsbeskrivelse Rørvik-Lødingen og Andenes. Stavanger: Norges sjøkartverk. 1998. s. 59. ISBN 8290653131.
  2. ^ Eiterfjorden Arkiveret 10. januar 2016 hos Wayback Machine på Norgeskart.no fra Statens kartverk
  3. ^ Gårder og slekter i Gravvik 1600-1964. Nærøy: Nærøy kommune. 1995.
Oversættelse
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi