Spring til indhold

Ekvipage

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Ekvipage [-’pa.sjə] (fr. équipage, af lat. equus, hest) har flere betydninger:

  1. Hest og rytter som en enhed.
  2. Vogn med heste og tilbehør.
  3. (søvæsen) en militært uddannet afdeling af mandskabet i fremmede mariner, hvor betegnelsen ekvipage nærmest svarer til vore korps (artillerikorps, matroskorps etc.). I den russiske marine haves en garde ekvipage, der danner stambesætningen til de kejserlige yachter m.m. I den danske marine anvendes ekvipage som fællesbetegnelse for det ekvipagemesteren underlagte personel og det materiel, som dette anvender ved udførelsen af de under ekvipagemester nævnte arbejder på Orlogsværftet, hvor ekvipage mere populært også kaldes »flåden«.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Dette er en artikel med en flertydig titel.
Det vil sige en artikel, der alt efter betydning henviser til andre artikler med det egentlige indhold. Hvis du fulgte en henvisning hertil, så gå venligst tilbage og ret henvisningen til at føre til den rigtige artikel. (Se alle artikler, hvis navn begynder med "Ekvipage").
Formatering af flertydig artikel
Denne flertydige artikel er i øjeblikket ikke tilpasset det vedtagne format for flertydige artikler.


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.