Spring til indhold

Visningsenhed

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Elektronisk visningsenhed)
Eksempler på elektroniske visningsenheder: Nixierør, lysdioder og gasudladningsrør.
Digitalurs visningsenhed som er ved at skifte tal.

En visningsenhed[1], displayenhed[2] eller udlæsningsenhed[3] (eng. display device) er en benævnelse for en større eller mindre skærm, som kan indeholde færre til mange statusoplysninger for det udstyr, hvortil den er bundet - det er fx flapskilte.

En elektronisk visningsenhed[4], elektronisk displayenhed[5] eller elektronisk udlæsningsenhed kan fx anvendes på digitalure, radioer, fotokopimaskiner og telefoner.

Elektroniske visningsenheder[redigér | rediger kildetekst]

Udskrivningsenheder[redigér | rediger kildetekst]

Projektorer[redigér | rediger kildetekst]

Tre dimensioner[redigér | rediger kildetekst]

Mekaniske visningsenheder[redigér | rediger kildetekst]

  • Flapskilt – anvendtes tidligere på og i busser og lufthavnsskilte. Anvendes på S-togsstationer.
  • Flip-disc display (dansk?) – anvendes på busser

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ eur-lex.europa.eu: RÅDETS AFGØRELSE af 18. december 2006. om indgåelse af aftalen mellem regeringen for Amerikas Forenede Stater og Det Europæiske Fællesskab om koordinering af programmer for energieffektivitetsmærkning af kontorudstyr. (2006/1005/EF), backup Citat: "...Skærm: En CRT-skærm (katodestrålerør), fladskærm (f.eks. flydende krystaller) eller anden form for visningsenhed..."
  2. ^ 4. juni 2008, ing.dk: Apple vil integrere solceller i din Ipod-skærm, backup Citat: "...Derefter fortsætter patentansøgningen med at beskrive, hvordan det kan lade sig gøre at integrere solpaneler i udstyrets skærm, så den både kommer til at fungere både som displayenhed og som leverandør af strøm..."
  3. ^ dsn.dk: udlæsning, backup Citat: "...udlæsning sb., -en, -er, -erne, i sms. udlæsnings-, fx udlæsningsenhed..."
  4. ^ 1991, sik.dk: Automatisk vægt til kontinuerlig, totaliserende vejning, backup Citat: "...Vægten består af en programstyret, elektronisk visningsenhed og en båndtransportør..."
  5. ^ hedestoker.dk: MULTICAL 303, backup Citat: "...består af en flowsensor baseret på ultralyd, en elektronisk displayenhed og et Pt500-følersæt..."

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Wikimedia Commons har medier relateret til: