Emil Frommel

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Formatering
Denne artikel bør formateres (med afsnitsinddeling, interne links o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg

Emil Wilhelm Frommel (5. januar 1828 i Karlsruhe9. november 1896) var en tysk præst.

Faderen, Carl Ludwig Frommel, var Maler og Kobberstikker. 1854 blev Frommel præst i sin Fødeby og kom derfra 1864 til Wupperthal, hvor der var et kraftigt Menighedsliv, og hvor F. selv udviklede sig til en fremragende Præst og Sjælesørger. 1869 blev han Garnisonspræst i Berlin, deltog som Feltpræst i Krigen 1870—71 og blev 1872 Hofpræst i Berlin. Han udfoldede her en stor Virksomhed og øvede en betydelig Indflydelse. 1895 nedlagde han sit Embede p. Gr. a. Sygdom. 1896 blev han Overkonsistorialraad i Plöen. F. er bedst kendt som folkelig religiøs Forf. Han havde en sjælden Evne til at skrive populært og fængende, med Alvor og med Humor, om Kristendom og Trosliv. Han var bl.a. Medudgiver af »Neue Christoterpe« (1880 ff.).


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.