En ulykke kommer sjældent alene

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

En ulykke kommer sjældent alene (originaltitel: A Series of Unfortunate Events) er navnet på en serie på 13 børnebøger af den amerikanske forfatter Daniel Handler. Bøgerne er udgivet under Pseudonymet Lemony Snicket, som også er historiernes fortæller.

De 13 bøger[redigér | redigér wikikode]

Den onde greve[redigér | redigér wikikode]

Uddybende Uddybende artikel: Den onde greve

Den onde greve (udgivet 1999, engelsk: The Bad Beginning) er den første og mest kendte af bøgerne fra serien. Den handler om de tre søskende Violet, Klaus og Sunny Baudelaire, som mister sine foræreldre i en tragisk ulykke. De skal nu bo hos en fjern slægtning ved anvn grev Olaf. Det viser sig hurtigt at Olaf er ligeglad med børnene og kun er ude efter deres enorme formue. Ved hjælp af et skuespillertalent og en bunke hjælpere lykkedes det ham at narre myndighederne.

Slangeværelset[redigér | redigér wikikode]

Uddybende Uddybende artikel: Slangeværelset

Slange værelset (udgivet 1999, engelsk: The Reptile Room) handler om de tre Baudelairebørns som nu er flyttet hjem til en onkel ved navn Montgomery, som arbejder med krybdyr. Olaf dukker hurtigt op igen, men nu i forklædning som Montgomerys assistent.

Tårepersersøen[redigér | redigér wikikode]

Uddybende Uddybende artikel: Tårepersersøen

I Tårepersersøen (udgivet 2000, engelsk: The Wide Window) tager Violet, Klaus og Sunny ud til en tante ved navn Josephine. Josephine er en egnet værge, men har fobi for alting. Olaf dukker op i forklædning som sømand.

Andre medier[redigér | redigér wikikode]

En ulykke kommer sjældent alene er både blevet overført til film og serie.

Film[redigér | redigér wikikode]

Lemony Snicket - En ulykke kommer sjældent alene blev filmatiseret i 2004 af Paramount og havde premiere i Danmark samme år. Filmen er baseret på de tre første bøger.

Serie[redigér | redigér wikikode]

[Netflix] havde den 13. Januar 2017 præmiere på deres originale serie baseret på bogserien. Den første sæson er baseret på de fire første bøger. Hver bog er lavet til to episoder i serien.