Lemony Snicket

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Lemony Snicket (som på dansk betyder noget i retning af "citronagtig gyde") er den hemmelighedsfulde forfatter af en serie på tretten humoristiske og grufulde børnekrimier En ulykke kommer sjældent alene. Lemony Snicket et pseudonym for forfatteren Daniel Handler.

Serien foregår i et ikke tidsbestemt univers med paralleller til victoriatiden, og handler om de tre forældreløse Baudelaire arvinger Violet, Klaus og Sunny, som må gå så grusomt meget igennem, og deres ærkefjende den onde Grev Olaf. Indtil videre er syv af de tretten bøger oversat til dansk. De tre første er filmatiserede i filmen af samme navn som serien, med Jim Carrey i rollen som Grev Olaf.

Der er udgivet en bog med titlen Lemony Snicket: The Unauthorized Autobiography, som alene omhandler den mystiske forfatter. Lemony Snicket kan fx være et anagram for "MOCK INTENSELY" som igen betyder noget i retning af "Intensiv falskhed/imitation/latterliggørelse". Forfatteren er således en figur i sig selv i serien.

Der gøres god brug af internettet og dets muligheder, så historien ikke kun begrænses til bogform, men anvender mange medier for at nå sit publikum. Der er solgt mere end en million eksemplarer af første bog.

Bøger i serien[redigér | redigér wikikode]

 1. The Bad Beginning (Den onde greve)
 2. The Reptile Room (Slangeværelset)
 3. The Wide Window (Tårepersersøen)
 4. The Miserable Mill (Savværket i Sorgenfuld)
 5. The Austere Academy (Kostskolen i Kummerstrup)
 6. The Ersats Elevator (Den hemmelige elevatorskat)
 7. The Vile Village (Den lede landsby)
 8. The Hostile Hospital
 9. The Carnivorous Carnival
 10. The Slippery Slope
 11. The Grim Grotto
 12. The Penultimate Peril
 13. The End

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]