Epilepsihospitalet

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Filadelfia
Epilepsihospitalet
Generelle informationer
Sted Dianalund
Region Region Sjælland
Indviet 1897; 124 år siden (1897)
Websted filadelfia.dk
Oversigtskort

Epilepsihospitalet er landsdækkende og en del af den selvejende institution Filadelfia i Dianalund og Danmarks eneste specialhospital med speciale i epilepsi og andre beslægtede neurologiske lidelser samt rehabillitering af mennesker med erhvervet hjerneskade. Epilepsihospitalet anvender en helhedsorienteret tilgang til behandlingen i form af en metode kaldet "Comprehensive Epilepsy Care".

Epilepsihospitalet foretager både ambulant behandling og behandling ved indlæggelse på hospitalet. Udover den medicinske behandling af epilepsi varetager Epilepsihospitalet udredning og opfølgning af patienter til epilepsikirurgi, behandling med nervus vagus stimulator og ketogen diætbehandling.

Epilepsipatienter kan via det frie sygehusvalg henvises til Epilepsihospitalet fra hele landet.

Hospitalet har egen forskningsenhed og deler professorater med Rigshospitalet, Københavns Universitet, Syddansk Universitet og Aarhus Universitet Der er ligeledes tilknyttet ph.d.-studerende fra landets universiteter.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Awatcornertower01.JPGDenne artikel om en bygning eller et bygningsværk kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.