Evangeliarium

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Copyright-problem.svg Denne side eller dele heraf lader til at være uretmæssigt kopieret fra "Evangeliarium" i Salmonsens Konversationsleksikon (2. udgave, 1918), forfattet af Laust Moltesen
Alt indhold der indsættes på Wikipedia skal være i overensstemmelse med Wikipedias politik om ophavsret, og må som sådan kun kopieres fra kilder med en fri licens, og kun med tilstrækkelig kildeangivelse (hvis du har tilladelse til at bruge materialet, så send tilladelsen til info-da@wikimedia.org). Hvis ikke licensforholdene for denne side bliver afklaret inden for kort tid vil siden blive slettet for at beskytte Wikipedia mod eventuel retsforfølgelse.
Se evt. denne sides diskussionsside.
Matthæus afbildet i det såkaldte Ebo-evangeliarium

Et evangeliarium, evangeliebog, er den bog, som indeholder de dele af evangelierne, der oplæses ved gudstjenesten (perikoperne), svarende til epistolarium, som indeholder de tilsvarende stykker af de nytestamentlige breve.

Se også[redigér | redigér wikikode]

Kilde[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.
Bibel Stub
Denne artikel om et emne fra Det Nye Testamente er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Religion