Føroya Skótaráð

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Færøernes Spejderforbund
Føroya Skótaráð
Grundlæggelse 1926
Type Non-Governmental Organization
Hovedkontor Postbox 94, 110 Tórshavn
Officielt sprog Færøsk
Eksterne henvisninger
Hjemmeside http://scout.fo
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Færøernes Spejderforbund (færøsk: Føroya Skótaráð) er en sammenslutning af Færøernes fire spejderkorps. De arbejde alle under de samme regler, men har hver deres specialiteter. Der er i alt 2000 medlemmer i de fire korps,[1] fordelt på 30 lokale grupper.

Forbundet er medlem af WOSM gennem Fællesrådet for Danmarks Drengespejdere og observatør-status hos Pigespejdernes Fællesråd Danmark, og er derfor ikke fuldgyldigt medlem af WAGGGS.

Korps[redigér | rediger kildetekst]

Føroya Skótasamband[redigér | rediger kildetekst]

Korpset er også kendt som De gule spejdere, og blev grundlagt i 1926. Der er fire grupper i landet. Grupperne er ikke tilknyttet nogen religiøse organisationer, og har både drenge og piger som medlemmer. Uniformen khaki (sandfarvet). Der er cirka 300 medlemmer i korpset.

Skótalið Frelsunarhersins[redigér | rediger kildetekst]

Skótalið Frelsunarhersins er et spejderkorps under Frælsens Hær, og blev grundlagt i 1939. Der er kun én lille gruppe i landet, som både har drenge og pigespejdere. Uniformen er grå. I 1994 var den 24 medlemmer i korpset. Korpset samarbejder med KFUM Skótarnir I Føroyum.

Føroya KFUK Skótar[redigér | rediger kildetekst]

Føroya KFUK Skótar (dansk: KFUK Spejderne i Færøerne) er Færøernes pigespejder-korps, som blev grundlagt i 1928. Der er seks grupper i landet, som alle er tilknyttet kristendommen. Føroya KFUK Skótars uniform er grøn. I 1994 var der 269 medlemmer i korpset.

KFUM Skótarnir í Føroyum[redigér | rediger kildetekst]

KFUM Skótarnir í Føroyum (dansk: KFUM Spejderne i Færøerne) er Færøernes største spejderkorps, grundlagt i 1939. Der var i 1994 998 medlemmer fordelt på 14 grupper, der ligesom hos KFUK er tilknyttet den kristne kirke. Korpset er åben for både piger og drenge. KFUM Skótarnir í Føroyums uniform er ligeledes grøn.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ De øvrige Spejderkorps Arkiveret 1. juli 2014 hos Wayback Machine Spejdernet.dk