Finansforbundet

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg
Finansforbundet
Generelle informationer
Type Frivillig organisationRediger på Wikidata
Grundlagt 1992; 27 år siden (1992)
Formand Kent Petersen
Medlemmer 51.015 (2014)
Medlemsblad Magasinet Finans
Eksterne henvisninger
www.finansforbundet.dk
CVR-nummer 15320613Rediger på Wikidata

Finansforbundet er et fagforbund for alle ansatte i den finansielle sektor. Forbundet organiserer hele paletten af medarbejdere - fra rengøringsassistenten i filialen til dealeren i hovedsædet. Finansforbundet forhandler overenskomster, rådgiver medlemmer og udbyder kurser, uddannelse og medlemstilbud af forskellig art.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Finansforbundets forløbere, Danske Bankfunktionærers Landsforening (DBL) og Danske Sparekassefunktionærers Landsforening (DSfL), blev stiftet i henholdsvis 1938 og 1939. De to organisationer fusionerede i 1992.

Organisation[redigér | redigér wikikode]

Finansforbundet er opbygget af en række virksomhedskredse og finanskredse. Forbundet har cirka 2.100 tillidsmænd, arbejdsmiljørepræsentanter og kontaktpersoner fordelt over hele landet. Omkring 130 ansatte i forbundshuset i København og kredsenes sekretariater rundt om i landet yder service til medlemmer og tillidsvalgte.

Kredse[redigér | redigér wikikode]

Finansforbundet har i alt ni kredse - seks virksomhedskredse og tre finanskredse. I virksomheder med over 1.200 medlemmer dannes der en virksomhedskreds, og medlemmerne i mindre virksomheder hører til geografiske finanskredse. Alle kredse har en kredsbestyrelse, der vælges af kredsens medlemmer på en generalforsamling.

Medlemmer[redigér | redigér wikikode]

Finansforbundet organiserer medarbejdere i banker, sparekasser, realkreditinstitutter, børsmæglerselskaber, leasing- og finansieringsselskaber, finanssektorens edb-centraler og de virksomheder, som sektoren ejer i fællesskab. Finansforbundet organiserer alle medarbejdergrupper i de finansielle virksomheder.

I 2014 havde Finansforbundet et medlemstal på 51.015, hvoraf 39.386 var aktive på arbejdsmarkedet og en andel på 1.702 var ledige.

Størstedelen af Finansforbundets medlemmer er erhvervsaktive, og de arbejder bl.a. som bankrådgivere, dealere, IT-medarbejdere, ledere, specialister, projektledere, jurister mv.