Flensborg EC

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Flensborg EC
Klubdetaljer
Grundlagt 1984
Forbund
Lokalunion: Landeseissportverband Schleswig-Holstein
Hjemmebane Eissporthalle Gletscher
KobbermølleTyskland
Kapacitet: 300
Hjemmeside www.fhec.de
Infoboks sidst opdateret: 30.12.2011
Indgang til Eispoorthalle

Flensborg EC, omdøbt i 1986 i Flensborg-Harrislee Is-Klub blev stiftet i 1984. Siden 1985 deltager klubben i Hockey League kamp. Midlertidigt fra 1984 til 1994 kom til Isstok, desuden forsøgte klubben at etablere kunstskøjteløb. Siden 2003 er foreningen inaktiv på grund af manglende plads.

Is Hockey[redigér | rediger kildetekst]

For det første spillede EC Flensborg meste af tiden i den nationale Slesvig-Holsten liga. 1989 steg til klubben således at højere klasse (Regionalliga Nord) og absolverede i denne klasse to saisoner. Dette blev efterfulgt af saison uden success og det blev igen spillet i Verbands- eller Landesliga. 1994/1995 steg klubben op i ligaforeningen Nord-Øst og blev nummer to i Nord-tyske Cup. 1995/1996 spilles derefter i Regionalliga Nord. Fra 1996/1997 sæsonen spillede de igen i Verbandsliga. I 1998 de nåede finalen i den nordtyske Cup, dog tabte der mod Nordhorn. 2003/2004 var den lejeaftale for Glacier Hall i Harrislee (mødested for den nordligste ishockey klub i Tyskland) mellem ejeren og FHEC ikke fornyet. Siden den tid FHEC er en inaktiv forening, så der tager EHC 06 Timmendorf del som den eneste repræsentant for den Slesvig-Holstenske forbund. Den FHEC stadig hører til landets skøjteløb føderation Slesvig-Holsten, dog, i virkeligheden eksisterer foreningen ikke længere. I øjeblikket spiller i Flensburg hobby forretninger kaldet "street teams".

Isstok[redigér | rediger kildetekst]

I 1984 var Flensborg EC Isstock-division oprettet. Ideen her havde Emil Scheibner. Han blev opmærksomhed på ferie i Østrig for sporten. Den Isstock division kunne opnå en vis succes. I 1989 og 1990 blev kvinders team champion af Slesvig-Holsten. I målskydning gik titlen til Flensborg to gange. 1994 gik Isstok devision over til SV Adelby Flensborg.

Kunstskøjteløb[redigér | rediger kildetekst]

Kunstskøjteløb kunne ikke sejre i Flensborg. Denne sport ekistere ikke længere i Slesvig-Holsten.

Weblinks[redigér | rediger kildetekst]

Broom icon.svgDenne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.