Fodboldgolf

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Fodboldgolf er en forholdsvis ny sportsgren og fænomen inden for sportsgrenenes og sportens verden.

Som i Golf spilles der på forskellige baner, som er tildelt forskellige par. Hullerne på greenen passer med en fodbold. Lidt firkantet kan det beskrives og siges at i stedet for golfkøller, så har fodboldgolfspillere deres ben som "slagudstyr".

Danmark har efterhånden et tocifret antal af fodboldgolfbaner, rundt omkring i landet. Ofte er disse placeret i mindre befolkningsområder eller i landområder, ligesom Golfbaner. Nogle fodboldgolfbaner er også etableret som et tilbud til underholdning til folk. Ligesom Paint Ball og Mini Golf er det – i nogle tilfælde tilbydes fodboldgolf samme sted som fx disse underholdningstilbud. Dette i modsætning til mange andre, og de fleste, sportsgrene der kan spilles og dyrkes mere centralt i forhold til beboelsesområder med større indbyggertal.

I Danmark er der en landsdækkende organisation for fodboldgolf.[1] Ikke alle eksisterende baner er dog tilmeldt og er medlem af DFGU. Især Sjælland er fraværende. Fodboldgolf i Danmark er hovedsageligt domineret af Jylland.[2] Der er blevet holdt flere danmarksmesterskaber i Fodboldgolf. Som hovedregel er, og bliver, DM hovedsageligt afholdt på en udvalgt bane. Desuden forsøger man sig og gør en indsats for at udvikle og afvikle en form for holdturnerings-DM på de forskellige baner.[3]

En regerende organisation internationalt har fodboldgolf også. Dette i form af World Football Golf Association.[4] Der afholdes VM hvert år. I 2011 blev VM afholdt i Tyskland i og ved banen i byen Dirmstein. Danske spillere deltog i blandt mange andre nationaliteter.

Martin Schmücker er tidligere Verdensmester og Danmarksmester [5]

Fodnoter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "DFGU's hjemmeside". Arkiveret fra originalen 17. november 2011. Hentet 5. august 2011.
  2. ^ "Medlemmer af DFGU". Arkiveret fra originalen 17. februar 2012. Hentet 5. august 2011.
  3. ^ "Dansk fodboldgolf-liga". Arkiveret fra originalen 30. oktober 2011. Hentet 5. august 2011.
  4. ^ "World Football Golf Association's hjemmeside". Arkiveret fra originalen 8. august 2011. Hentet 5. august 2011.
  5. ^ Martin Schmücker Arkiveret 3. marts 2016 hos Wayback Machine på worldfootballgolf.com