Forsikring & Pension

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Forsikring og Pension)

F&P (tidligere Forsikring & Pension) er en dansk brancheorganisation for forsikringsselskaber og tværgående pensionsselskaber.

Organisationen blev etableret i 1997 gennem en fusion af Assurandør-Societetet og Arbejdsmarkedspensionsrådet og fik i første omgang navnet Rådet for Dansk Forsikring og Pension. Navnet blev i 1999 ændret til Forsikring & Pension, og i 2021 blev navnet igen ændret til det nuværende, F&P.

F&P arbejder generelt med at varetage medlemmernes interesser og mere konkret med at sikre bedre omdømme, øget åbenhed og gennemsigtighed samt en høj etisk standard i branchen. Endelig driver organisationen rådgivningen Forsikringsoplysningen.

Næsten alle danske forsikringsselskaber og pensionskasser er medlemmer af organisationen. Medlemstallet er ca. 100 selskaber – fordelt på ca. 70 koncerner, administrationsfællesskaber, agenturer eller enkeltselskaber.[1] F&P har domicil i Tuborg Havn i Hellerup.

Efter generalforsamlingen i F&P den 21. november 2019 konstituerede bestyrelsen sig med nyvalg af adm. direktør Laila Mortensen, Industriens Pension, som formand.[2] Adm. direktør i F&P er Kent Damsgaard.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Om Forsikring & Pension". Arkiveret fra originalen 13. juni 2012. Hentet 17. juni 2012.
  2. ^ Laila Mortensen er ny formand i Forsikring & Pension Arkiveret 26. februar 2022 hos Wayback Machine 21. nov. 2019 på fogp.dk

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]