Forsvundne danskere

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Forsvundne danskere var et DR-produceret tv-program, der som navnet antyder, handlede om danskere, der af forskellige årsager var forsvundet og meldt savnet. Mogens Rasmussen var fast vært og hjalp en pårørende med at lede efter den forsvundne. Programmet blev vist i en periode i 1990'erne.

En del af personerne var forsvundet på mytsisk vis, fra en dag til den anden - andre var blevet væk på rejser i udlandet, eller havde været ude for ulykker, rovmord eller andet lignende overfald. Programmet endte i nogle tilfælde med at måtte melde pas til eftersøgningen, og derfor er nogle af disse sager stadig forblevet uopklaret.

I modsætning til f.eks. det senere lignende program Sporløs var det ikke altid at man fandt vedkommende, og som til sidst i udsendelsen mødte den, der ledte efter vedkommende.

Programmet kom typisk ud i verden under eftersøgningen og besøgte lande som Nepal, Filippinerne, Spanien og Thailand.

En rød tråd var ofte, at nogle af de forsvundne var af højere stilling, havde haft stress og valgt at sige 'farvel' til Danmark og alt, hvad de måtte have, mens andre var udstationeret eller valgte at forfølge en drøm, som de havde haft. Andre gange var der ulykker involveret.

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.