Fox News Channel

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg
Fox News Channel
Fox News Channel logo.svg
Lanceret d. 7. oktober 1996
Ejes af Fox Corporation
Billedeformat 720p HDTV
Slogan Most Watched. Most Trusted.
Standing Up For What's Right
Land USA USA
Sprog Engelsk
Sendeområde
USA USA
Canada Canada
Hovedkvarter 1211 Avenue of the Americas, New York City, New York
Søsterkanal(er) Fox Business Network
Fox Broadcasting Company
Eksterne henvisninger
http://www.foxnews.com/

Fox News Channel er en konservativ amerikansk nyhedskanal som sendes over kabel-tv-nettet og via satellit. Fox News begyndte at sende 7. oktober 1996 til daværende 17 millioner kabel-tv-abonnenter. Kanalen er i dag tilgængelig for omkring 85 millioner amerikanere samt i en række udenlandske lande. Kanalen er ejet af Fox Corporation – et børsnotteret selskab, som kontrolleres af Murdoch-familien, herunder Rupert Murdoch.

Fox News redaktionelle linje er højreorienteret og republikansk. Den er af sine modstandere kritiseret for at omtale USA som "the good guys" og at nationer og individer som er uenig med USA, tilhører "the bad guys". Efter valget af præsident Trump blev kanalen mere højre-orienteret. Det kan ses på den urokkelige støtte af den såkaldte præsidentielle dekret.

Kanalen har haft en stærk vækst i antal seere. I USA er den nu (oktober 2006) den ledende kanal på kabelnyhedsmarkedet, med højere rating end hovedkonkurrenterne CNN og MSNBC. En vigtig grund kan konkurrencen på den massemediale "højreside" er svag: Mange amerikanere er langt mere konservative end de fleste journalister i de store amerikanske medier, men få andre medieplatforme end Fox (med undtagelse af radio) tilbyder et i hovedtendens konservativt udsyn, og giver en bred platform til talspersoner for traditionelle værdier og holdninger, enten højresiden sidder i regeringen eller ej. Det mest sete program på kanalen er Bill O'Reillys The O'Reilly Factor, som sendes alle hverdage.

Profiler[redigér | rediger kildetekst]

Kritik[redigér | rediger kildetekst]

Videnskabsfolk og journalister ser en klar højreorienteret reportering på Fox News.Alternativ fakta om Danmark[redigér | rediger kildetekst]

Trish Regan lavede et indslag om Danmark (august 2018) hvor hun brugte alternativ fakta for at beskrive Danmark som et socialistisk mareridt.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne links[redigér | rediger kildetekst]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til: