Frank Comerford Walker

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Frank Comerford Walker
Født 30. maj 1886
Plymouth, Pennsylvania
Død 13. september 1959
New York
Nationalitet Amerikaner
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted University of Notre Dame
Beskæftigelse Advokat, forretningsfører
Kendt for Politiker, generalpostmester

Frank Comerford Walker (30. maj 188613. September 1959) var en demokratisk amerikansk politiker, som var generalpostmester Franklin D. Roosevelts kabinet.

Efter at have studeret på Gonzaga University i Spokane fortsatte han på University of Notre Dame i Indiana og fik der sin jura-eksamen i 1909. Derpå grundlagde han en advokatpraksis sammen med sin ældre bror Thomas. I 1913 blev Walker valgt for en enkelt periode til den lovgivende forsamling i Montana. Under 1. verdenskrig kæmpede han med rang af premierløjtnantVestfronten, hvorefter han vendte tilbage til sin advokatpraksis i Butte. I 1925 flyttede han til New York, hvor han blev juridisk rådgiver og forretningsfører for Comerford Theatres.

I 1931 begyndte Frank C. Walker at engagere sig stærkt i det Demokratiske parti. Han var en af stifterne af Roosevelt for President Society. Efter at Roosevelt var blevet valgt til præsident foreslog han Walker til posten som kasserer i Democratic National Committee. Fra 1933 tilhørte han den nærmeste kreds omkring Roosevelt, bl.a. som medlem af National Emergency Council.

I 1940 udnævnte præsidenten til sidst Frank Walker til generalpostmester i sit kabinet. Denne post beklædte han i fem år. Efter Roosevelts død den 12. april 1945 trådte Walker tilbage, så den nye præsident Harry S. Truman kunne vælge en ny postminister.

I løbet af sin periode som minister var Walker også fortsat aktiv i partipolitik. Han var formand for den demokratiske nationalkomite 1943-1944 og var i 1944 også delegeret ved nationalkonventet, hvad han i øvrigt også var i 1948. Efter afslutningen på hans embedsperiode i Washington blev han nomineret som suppleant den første generalforsamling i FN.

Frank C. Walker døde i 1959 i New York City og blev bisat i sin hjemby Plymouth, Pennsylvania.

Eksterne kilder[redigér | redigér wikikode]